Skocz do zawartości

520I pedał hamulca tryka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
a wiedz drodzy koledzy sterownik wymieniony wcześniej i jest oki,czujniki ABS tez oki,jednak po oględzinach u mechanika trykanie powoduje zerwana tasemka na lozysku czekam na łożysko i efekt koncowy
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Nadal zostaję przy swoim, że to wina czujnika, ale oby mechanik miał rację :cool2:
Opublikowano

Jak mi padł czujnik ABS to miałem podobnie, ale od czasu do czasu. Jeździłem 2-3 tyg z uszkodzonym czujnikiem bo potrzebowałem dzień w dzień auta i co kilkadziesiąt razy zdarzało się takie tyrkanie podobne do załączonego ABS.

Po wymianie rok temu czujnika ani razu nie zaobserwowałem tego trykania.

Opublikowano
  • Autor
oki SHADOW69 może i masz racje ale jak tasma jest uwalona to i tak mi wymiaa czujnika nic nie da,a wiedz jutro lozysko a potem mój czujnik Bosch albo Twoja racja kolego
Opublikowano
  • Autor
Tak danielxc717 zgodze się z Toba ale ja mam czujnik wymieniony tylko teraz mechanior dojrzła ze na łożysku jest pasek pekniet no i lozysko do wymiany
Opublikowano

No to pewnie, że to będzie to jak widać uszkodzenie mechaniczne :)

A czujnik jakiej firmy kupiłeś? BO dużo czujników nie chce działać

Opublikowano
  • Autor
BOSCH ALE SPRAWDZALISMY W KATALOGO I PASUJE,ale jak to nie pomoze to załamka moduł wymieniłem kurka już sily na to nie ma haha
Opublikowano

Lepszym był by wybór VDO/siemens.

Każda firma pasuję ale dużo firm jest taka, że pada bardzo szybko po założeniu a w niektórych przypadkach w ogóle nie działa. :duh:

Opublikowano
  • Autor
Wiem o czym mówisz ale w moim przypadku zaczne od tego lozyska
Opublikowano

Tak czy inaczej musisz od łożyska bo ma uszkodzenie.

Miałeś to szczęście że wysypało się tylne?

Opublikowano
  • Autor
ale tez roboty przy tym w p...te,chodz do końca nie wierze ze po tym przejdzie kurka tyle walki z tym ale chyba to już koniec moich nerwow bo i kasy tez na to peklo trochę hehe
Opublikowano

Tył jest tańszy bo nie musisz kupować całej piasty.

Mi padło łozysko z przodu to dawałem coś ok 300zł.

Polecam firmę FAG jeśli kupujesz łozysko. to dobry zamiennik, a zdarzało się że ktoś kupił najtańszy i sprawny czujnik nie działał. Łożysko nie wysyłało impulsów do czujnika.

Opublikowano
  • Autor
no mi mechanior kupil jakies za 160zl to chyba nie najgorsze ale już nie będę dzwonil do niego i mu glowy trul jakie to lozysko haha
Opublikowano
  • Autor
ale jaja mechanior dzwonil ze błędu kola już nie ma tylko pojawil się blad pompy ABS NR.BLEDU 15
Opublikowano

A adaptacje modulu po wymianie robiles?

Jesli nie,to nie dziw sie ze nie dziala jak trzeba.

Death is easy-You don't have to do anything.Life is that You have to face.

bylo e39 m52b20,e39 m52b25TU,e39 m52b25,e36 m43b18,e39 m52b20TU,e39 m52b28TU,e46 m43b19TU

Opublikowano
  • Autor
robiłem ,ale teraz po włożeniu nowego łożyska i czujnika wyskoczył błąd pompy abs
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Podaj jaki był kod błędu, może jednak nie dotyczy pompy.
Opublikowano
  • Autor
15 ERROR POMPY ABS, I jak chciał podlanczyc sama pompe nawet nie buczała cisza help
Opublikowano
  • Autor
blad czujnika zniknol po wyminie łożyska,ale wyskoczył błąd pompy nr.bledu 15
Opublikowano
  • Autor
pomóżcie czy wymiana pompy abs i odpowietrzenie chamulcow zakończy mój problem czy jeszcze zostanie mi wiazka przewodow?