Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, przekopałem prawie całe forum itp. tematów i nie znalazłem żadnej sensownej odpowiedzi. Może komuś się zdarzyło że przy gaszeniu/włączaniu świateł otwierał się sam bagażnik ?
Opublikowano

Ja myślałem że tak mam przy uruchomieniu silnika, ale okazało się że często naciskam przez przypadek guzik bagażnika na kluczyku :duh: .

Czyli bagażnik otwiera ci się jak przekręcasz światła na drogowe? Idź do elektryka od BMW lub gdzieś gdzie ci wgrają lub naprawią sterowniki, nie wiem skąd jesteś ale w Warszawie taka akcja kosztuje około 200zł.

Opublikowano
Byłem u kumpla podpinał pod kompa to żadnego błędu nie było, do warszawy niestety mam ponad 200km. Sprawdzał mi wiązke kabli i jest wszystko ok. Na początku się otwierał jak gasiłem dzisiaj jak włączałem.
Opublikowano
Ja tak miałem w kombi ... do zamka tego przy szybie dostawała się wilgoć i woda. tyko w deszczowe dni lub gdy była duża wilgoć szyba się otwierała. Pomagało psiknięcie WD40. Ale to irytowało rozebrałem tył i dobrałem się do zamka w pokrywie. 20 minut roboty i po problemie przez cała zimę nie miałem z tym problemu a kiedyś kilka razy musiałem klapą się pobawić by zamknąć szybę.
BUNIA :)
Opublikowano
Ja miałem tak, że bagażnik sam się otwierał jak tylko go zamknąłem :) Okazało się, że z wiązką idącą do klapy była jakaś rzeźba (wiązka nie była w oryginalej osłonie, tylko zaizolowana) - musiałem to odizolować, ogarnąć ładnie i problem znikł.
Opublikowano
Ja miałem identyczny problem. Otwieranie bagażnika przy włączaniu/wyłączaniu świateł. Działo się to coraz częściej. Pomogła wymiana uszczelki listwy klapy. Koszt około 30 zł w ASO. Przez ponad rok problem się nigdy nie powtórzył.