Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Pomóżcie :( , mam e30 2.0i, jest tam instalacja gazowa, spalanie gazu mieści się w 11l/100km, jest spoko. Zawsze przed przełączeniem na gaz nagrzewam silnik jadąc na benzynie, zajmuje to przeciętnie 3 km.

I jak zatankuje za 50 zł to starczy mi na jakieś 10 razy takiej jazdy na rozgrzanie silnika, to trochę dużo.... wychodzi jakieś 150 zł na 100 km....

Nie wiem w czym jest problem, gdyż jeździ normalnie na benzynie, bez problemu odpala, ma wolne obroty, nie kopci. Myślałem o dziurawym baku ale raczej odpada bo plamy w garażu nie ma.

Opublikowano
Cześć, rozgrzewasz auto przez ok 3km, to masz włączone ssanie tzn. wydłużoną długość wtrysku, to i benzyny więcej zużywa. Tak ja myślę, ale może ktoś ma inny pomysł.
Opublikowano
No tak, krokówka otwarta, bogatsza mieszanka, ale żeby aż tyle ciągnęło wahy??? chyba coś jest nie tak jak powinno. Przy czym rozgrzewając auto przez 3 km nie przekraczam 2k obrotów.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
sprawdź krokowca, czy wąż od niego wychodzący nie jest dziurawy, u mnie tak było tylko że ja mam samą benzynę bez gazu i paliła dużo, teraz jest ok, sprawdź to, albo może sonda