Skocz do zawartości

problemy ze spalaniem benzyny... 2.0i

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Pomóżcie :( , mam e30 2.0i, jest tam instalacja gazowa, spalanie gazu mieści się w 11l/100km, jest spoko. Zawsze przed przełączeniem na gaz nagrzewam silnik jadąc na benzynie, zajmuje to przeciętnie 3 km.

I jak zatankuje za 50 zł to starczy mi na jakieś 10 razy takiej jazdy na rozgrzanie silnika, to trochę dużo.... wychodzi jakieś 150 zł na 100 km....

Nie wiem w czym jest problem, gdyż jeździ normalnie na benzynie, bez problemu odpala, ma wolne obroty, nie kopci. Myślałem o dziurawym baku ale raczej odpada bo plamy w garażu nie ma.

Opublikowano
Cześć, rozgrzewasz auto przez ok 3km, to masz włączone ssanie tzn. wydłużoną długość wtrysku, to i benzyny więcej zużywa. Tak ja myślę, ale może ktoś ma inny pomysł.
Opublikowano
  • Autor
No tak, krokówka otwarta, bogatsza mieszanka, ale żeby aż tyle ciągnęło wahy??? chyba coś jest nie tak jak powinno. Przy czym rozgrzewając auto przez 3 km nie przekraczam 2k obrotów.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
sprawdź krokowca, czy wąż od niego wychodzący nie jest dziurawy, u mnie tak było tylko że ja mam samą benzynę bez gazu i paliła dużo, teraz jest ok, sprawdź to, albo może sonda
Opublikowano
  • Autor
Będę próbował, bo auto od tamtego czasu benzyny nie widziało......