Skocz do zawartości

E38 procedura odpowietrzania ukladu chamulcowego z ABS i DSC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jak w temacie musze zmienic kompresor DSC w E38 735i z 2000r a to wiaze sie z odpowietrzeniem ukladu (tak mi sie bynajmniej wydaje) i tu pytanie do Was jak to ogarnac? Wiem najlepiej oddac do warsztatu ale ze ja mieszkam w UK a tu to troche kaski zgarnie mechanior a kumaty jestem i chce to sam ogarnac a kaske przeznaczyc w doinwestowanie autka. Mam inpe i dobre checi moze ktos podpowie (pokieruje) jak samemu to zrobic. Dziex :cool2:
Opublikowano
Sam tego nie ogarniesz,potrzeba dwóch,jeden pompuje drugi odpowietrza. Po za tym robi się to jak w każdym innym aucie.
Opublikowano
Tak jak kolega wyżej napisał będziesz potrzebował pomocy kolegi . Najpierw poluzuj wszystkie odpowietrzniki , pózniej butelka z wężykiem w dłoń - kluczyk i jazda , zaczynasz od najdalszego koła patrząc od strony kierowcy.
Opublikowano

sam też ogarniesz spokojnie ,

możesz pożyczyć lub kupić sobie zbiornik do odpowietrzania układów na sprężone powietrze jeśli masz dostęp do sprężarki to dasz rade sam to zrobić .