Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od jakiegoś czasu borykam się chyba częstym problemem, który dotyka nasze Bunie a dokładniej chodzi o problem z centralnym zamkiem.

Autko nie otwierało się w ogóle z pilota, jedynie kluczykiem i co gorsze często otwierały się tylko drzwi od kierowcy, reszta drzwi zatrzaśnięta (brak możliwości otwarcia nawet od wewnątrz). To samo jak próbowałem otwierać przyciskiem, który jest wewnątrz samochodu. Poczytałem trochę w necie i doszedłem do tego, że jest to wina przekaźników w module komfortu, więc zabrałem się za jego naprawę wg instrukcji jaką udało mi się znaleźć. Rozciąłem obudowy obu przekaźników, przeczyściłem, zakonserwowałem, zakleiłem no i rzeczywiście coś to pomogło, drzwi zaczęły otwierać się w końcu z pilota. No ale niestety też nie zawsze to działa i czasami dzieje się to co działo się wcześniej więc rozważam wymianę tych przekaźników na całkowicie nowe. I tu pytanie, czy gdzieś można je tanio dorwać? widziałem gdzieś na allegro jakieś zamienniki po 50zł / szt ale jak dla mnie to lekka przesada wydać tyle za przekaźniki...

Model przekaźnika: Siemens V23078C1002A303

Opublikowano

Tak na szybko :

http://www.uniprod.com.pl/v23078c1002a303-tyco_mag-60197-4.php

http://slawmir.com.pl/pl/przekaznik-v23078c1002a303-183.html

Z tego drugiego adresu zamawiałem jakoś kilka miesięcy temu, musiałem zadzwonić i sprowadzili dla mnie 4 sztuki. Dostępne są też w Elfie, ale nie pamiętam oznaczeń, były po 11 zeta.

Cena z allegro - cóż, ktoś powinien kupić sobie Stoperan, bo chyba go posrało.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.