Skocz do zawartości

Lampy tył X1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam do Was pytanko. Rozchodzi się o lampy pozycyjne w klapie czy one powinny się świecić ???

X1 z 2010 roku bez xenonów.

Z góry dzięki za odpowiedź

Opublikowano
  • Członkowie klubu

W wersji z reflektorami halogenowymi nie świecą się.

W autach z xenonem świecą się paski LEDowe w lampach klapy oraz zewnętrznych.

Opublikowano
  • Autor

dzieki za odp

pozdrawiam

• 3 lata później...
Opublikowano

Witam

Wg ASO nawet w wersji z halogenami (zwykle zarowki) w klapie powinny swiecic sie swiatla postojowe.

Podbijam temat, poniewaz u mnie sie nie swieca i pytanie, gdzie szukac przyczyny?

Czy sa osobne bezpieczniki od tej klapy?

Dodam, ze oswietlenie rejestracji dziala, zadna kontrolka przepalonej zarowki na tablicy nie swieci sie, a reszta oswietlenia OK.

pozdrawiam

Opublikowano
Z tego co pamiętam lampy w klapie swiecą jesli tylne swiatla są w wersji LED. Jesli masz wersję na żarówki halogowe to maja świecić tylko zewnetrzne lampy.
Opublikowano
Z tego co pamiętam lampy w klapie swiecą jesli tylne swiatla są w wersji LED. Jesli masz wersję na żarówki halogowe to maja świecić tylko zewnetrzne lampy.

Dzieki za info.

W drugim ASO twierdza, ze moga byc takie ustawienia w kompie auta zrobione. Moze i tak....

Mam jeszcze pytanie, gdzie i ile swiatel tylnych przeciwmglowych macie? Moze trywialne, ale ja mam 2 wlasnie tam w klapie, gdzie powinny byc te postojowe...

Logicznie to przeciwmgielne powinno byc gdzies na zewnatrz, bo co jesli na postoju/poboczu w czasie mgly otworzysz klape bagaznika? Nie bedziesz widoczny dostatecznie.

Z gory dzieki.

Opublikowano
W wersji przed liftem wewnętrzne lampy w klapie nie swiecily jako postojowe. Lewa lapmpa w klapie jest uzywana jako swiatlo przeciwmgłowe. Nie wiem czy mozna zakodowac na tych lampach swiatla postojowe- sprawdz czy masz tam miejsce na żarówki od postojowych i przeciwmgłowych. W wersji po lifcie swiatla postojowe tylne realizowane są przez diody led i sa to inne lampy.To czy mozna dokonywać najlepiej sprawdź u kolegi prmax.
Opublikowano
Nie wiem czy mozna zakodowac na tych lampach swiatla postojowe- .

z tego co wiem to można

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam

Trochę odkopałem temat , ale nie ma sensu nowego zakładać. Panowie , mam wersję z ledami na klapie . Lewa wyzionęła ducha. Świeciła coraz słabiej aż padła . Powiedzcie mi czy jedynym ratunkiem jest wymiana lampy na działającą czy można ją w jakiś sposób odratować ? Styki w kostkach miały lekki nagar , wyczyściłem i nie pomogło . Miernikiem sprawdzone, prąd podaje . Obawiam się , że ledy po prostu się wypaliły , ale może macie jakiś pomysł ?

Opublikowano
Skontaktuj się z firmą www.hidretrofit.pl
Opublikowano
Zgłosiłem się do nich i niestety tylnich lamp nie regenerują :( Pozostaje zakup nowej czy jeszcze jakaś alternatywa przychodzi wam na myśl ?
Opublikowano
Kup używaną i po problemie
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam.Zakupiłem x1 z 2013 wersja z światłami halogenowymi. Mam problem z tylnymi światłami. Pozycje (paski) świecą mi się tylko na klapie. Czy też powinny świecić się paski na błotnikach? Pozdrawiam
Opublikowano
Oczywiście że powinny ale chyba coś pokreciles bo w wersji bez LED klapa jest ciemna
Opublikowano
No właśnie u mnie jest na odwrót. Po zdemontowaniu lampy na błotniku nie ma możliwości podłączenia kostki do pasków Led.Brak elektroniki w lampie. Czy może mieć znaczenie jak mam wersję amerykańską?
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

a czy ktoś z Was w wersji przedliftowej zakodował postojowe tak aby paliły się też na klapie?

Nie podoba mi się to że palą się tylko te w błotnikach, wygląda tak jakby te na klapie były przepalone....

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam

Czy można podłączyć lampy tylne ledowe postojowe jeżeli mam wersje bez ( czy będą świecić) chyba ze są jeszcze jakieś inne sposoby na to żeby świeciły.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Ja miałem dokładane LED tylne i zakodowane tak że paliły się i w błotnikach i w klapie
  • 1 rok później...
Opublikowano
Odświeżę temat. Mam możliwość zakupu za przyzwoite pieniądze lamp LED. Mam zwykle halogeny i zastanawiam się nad wymianą. Co bym potrzebował oprócz lamp? Wchodzi w grę jakąś wymiana modułów? Prowadzenie przewodów?Dodatkowo podbije temat czy można ustawić światła przeciwmgłowe jako pozycyjne?