Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam, dzis po odpaleniu mojej e46 320i m52 zauważyłem, ze zapaliła się kontrolka od poziomu płynu chłodniczego na ok. 10-15 sek potem zgasła, od razu sprawdziłem stan płynu poki silnik był jeszcze zimny, wskazówka była na równi z wlewam wiec dolalem. Próbowałem jeszcze kilka razy odpalać ale działo sie cały czas to samo. Przejechałem około 4km i znow spróbowałam odpalić i dalej zapala sie kontrolka. Po upływie 2h, po prześledzeniu rożnych wątków na forach sprawdziłem korek od oleju i okazało sie, ze było troszkę "masełka" pod nim, być moze spowodowane jest to tym, ze czesto robie krótkie odcinki i silnik jest niedogrzany. Nie zauważyłem żadnych wyciekow płynu (niedawno miałem wymieniany zbiorniczek wyrównawczy). Dodam jeszcze, ze jeżdzę na lpg i nie zauważyłem zeby auto tracilo na mocy, czy jakis innych dolegliwości. Nie wiem, czy to istotne ale nie mam ogrzewania na wolnych obrotach. Panowie prosze o pomoc, bo moja hipochondria nie daje mi spokoju co to moze być ;) Edytowane przez Kowalowski89
Opublikowano
ponoc jezeli zmieni sie zbiornik wyrownawczy na meyle to moze tak pokazywa. jednak sam mam meyle zamontowany i mi nic sie nie pokazuje a czujnik dziala bo sprawdzalem.
Opublikowano
Mam zamontowany zbiorniczek Topran, który był wymieniany na przełomie listopada / grudnia. Zrobiłem juz ok 2000 km i nic sie nie działo do tego czasu, dopiero dzis problem sie pojawił.
  • 4 tygodnie później...
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano
Skoro temat wolny to postanowię się podłączyć. Miałem problem z kontrolką od poziomu płynu chłodniczego. Potrafiła się zapalić podczas jazdy, a za kilka chwil zgasić. Wszystko nieregularnie, poziom płynu ok. Wyczytałem gdzieś na forum, że można podmienić czujnik z tym w zbiorniczku od spryskiwaczy. Dokładnie tak zrobiłem, co spowodowało, że obecnie żółta lampka świeci się cały czas. Po odpalenia po chwili zapala się i tak jest cały czas. Ponadto zastanawia mnie jeszcze jedna sprawa, gdy wyjąłem czujnik ze zbiorniczka wyrównawczego nie poleciał płyn chłodniczy, nie wiem czemu? Powiedzcie co robić ? Co może być uszkodzone ?