Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Oto mam taki nietypowy problem, gdyż auto odpala normalnie lecz robi ciśnienie duże w układzie chłodzenia tak jakby uszczelka pod głowicą była uszkodzona lecz, żaden fakt na to nie wskazuje (olej czysty, płyn chłodniczy czysty, silnik ma moc, nigdzie nie ma białej kaszy). Co zaobserwowałem to parownik od gazu jest cały czas zamarznięty i dmuchawa nie grzeje ciepłym powietrzem. Liczę na pomoc i dziękuje z góry.
Opublikowano
Miałem kiedyś Fiata Siene, objawy identyczne, moc mial, olej czysty, masla nie bylo pod korkiem, plynu nie ubywało, ale robiło się ogromne ciśnienie w układzie i była to przepalona uszczelka pod glowica. Ja przez to mało co nie przegrzałem silnika, chodź juz kontrolka od oleju sie swiecila i cala obudowa na gorze rozrzadu sie przytopila, ale po wymianie było ok przez miesiac, potem gośc mi ją skasował :)