Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zależy kto kiedy, który kasował. Jeden masz podróżny np. z kilku tyś km. A drugi jest taki, który liczy spalanie z mniejszych dystansów powiedzmy 400 km. Ale to wszystko zależy od skasowania poszczególnego spalania :)
"Albo GRUBO albo WCALE"
Opublikowano

Pierwszy wynik pokazuje średnie spalanie ogólne (ciągłe) - czyli może pokazywać średnią nawet przez 10 lat, chyba że wykasujesz...

Drugie to średnie spalanie na pojedynczych odcinkach = od włączenia do wyłączenia auta (oczywiście też możesz zresetować po drodze).

Opublikowano
Mam X3 z 2008 . Czy jest możliwe , że w tym modelu jest tylko jeno spalanie wyświetlane ? Gdzie pokazuje spalanie od włączenia do wyłączenia auta ? W mojej instrukcji nic nie znalazłem na temat dwóch średnich spalań .
Opublikowano

Ja za bardzo też nie mam pojęcia o czym mowa.W tej i byłej miałem tylko jedno spalanie.Chyba,że mowa o ukrytym meni.

Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano
Może chodzi o wersję z dużą nawigacją (otwierany ekran). Wtedy na ekranie po wybraniu "Computer" są dwa spalania i jedna średnia prędkość.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

To są spalania liczone z tego samego algorytmu lecz działają niezależnie tzn. skasuje spalanie 1 to drugie pozostaje "nietknięte" i odwrotnie.

Czyli np. spalanie 2 kasujesz przy kupnie auta i pozostawiasz na ile sobie chcesz a spalanie 1 kasujesz co tankowanie.

Opublikowano

Posiadam u siebie ten bajer na składanej navi i dziwi mnie to rozwiązanie. Bardziej sensowne było by wyświetlanie pod którąś z pozycji spalania chwilowego. Takie wskazanie spalania chwilowego jest pokazywane w BC po odblokowaniu komputera w pozycji 4.0 i aż szkoda, że wyświetla się to tylko między zegarami (i przy konieczności każdorazowego odblokowywania BC). I tu moje pytanie do Kolegów KODERÓW: Czy nie ma możliwości ustawienia jakiegoś przekierowania w sofcie, aby navi monitor na jednej z pozycji SPALANIA zaciągał dane z BC - chwilowego spalania? Myślę, że paru chętnych na taki mod by się znalazło :D

Pozdr

Dolo
Opublikowano
A mamy jakiś kontakt z mądrą głową w tym temacie? Może Kolega, który zrobił świetny sofcik pod X3 z logiem i polskim językiem - sam z niego korzystam :D Myślę, że autor mógłby za zaliczeniem sprzedawać na płytce gotowej do przeprowadzenia zmiany softu swoje dzieło. Jak coś jestem zainteresowany :-)
Dolo
  • 1 rok później...
Opublikowano
Jak widzisz nie :):)To kawał roboty jest a chętnych niewielu na to :):)Taki zbędny bajer wg mnie bo z navi korzystasz aby jeździć a nie sprawdzać chwilowe spalanie.Oczywiście wiem że to moje zdanie :)-)
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Może mi się wyświetlać przy zegarach...nieważne. Chciałbym wiedzieć ile spalam z jaką prędkością, itp. :D w każdym samochodzie to miałem...a tutaj lipa ;/