Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam kupiłem sobie dzisiaj radio Pioneer DEH2800MP. No i mam mały problem. Stare radio było podłączone kabelkami do całkiem innej kostki (prowizorka bo jest mega syf w kablach). Podłączony był tylko +, masa i głośniki. Nowe ma duuuuuuużo kabli. Drogą dedukjci doszedłem które są od głośników. I pozostają mi 4 kabelki. CZarny - podejrzewam że to masa. Żółty - pisze na nim BATTERY+ (czyli 12V). Potem jest Niebieski - pisze na nim SYSTEM REMOTE CONTROL (nie wiem do czego i czy wogóle go muszę podłączyć). I ostatni CZERWONY - pisze na nim ACC. Właśnie z nim jest największy problem. Bo niby chodzi chyba o to że stacyjka też ma symbol ACC czyli jest obwód włączony ale nie chodzi samochód. I nie wiem właśnie czy też podłączać ten kabel i gdzie?:/ Czy może np. złączyć go z głównym "+"?
Opublikowano
czerwony lub pomaranczowy sa to:trwaly plus i ze stacyjki,w zaleznosci od ustawienia bezpiecznika w radiu,jezeli chcez na stale podlaczyc zeby sluchac radia bez przekrecania kluczyka, to je laczysz i podlaczasz do stalego plusa.Niebieski to kabel od zalaczania wzmacniacza, jak go nie masz to izolujesz i zostawiasz.
przednie kola sluza do kierowania, a tylne do napedzania
Opublikowano
Niebieski możesz też wykorzystać do załączania wzmacniacza anteny ( jeżeli antena jest w szybie )
Opublikowano
Dzięki wileki.. już się uporałem :D Teraz tylko pozostaje mi oddać się mocy.. :) A tak przy okazji. Nie ma ktoś instrukcji do tego mojego Pioneer'a DEH-2800 MP oczywiście po polsku?