Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam pytanie odnośnie mojego bmw. Mianowicie sprzęgło w e39 2.5 tds łapie bardzo nisko( pedał sprzęgła wchodzi jedyne 5 cm ) Sprzęgło się nie ślizga. Dlatego chciałbym się zapytać, czy istnieje możliwość regulacji na lince ? aby po prostu wyżej łapało. Ew. jakieś inne rozwiązanie aby nie wymieniać całego sprzęgła. czy może być to wina wysprzęglika? czy wystarczy wymienić płyn hamulcowy? i podobno taki zabieg może pomóc.
Opublikowano
a czy to może byc wina zużytego płynu hamulcowego ? ponieważ też o tym gdzieś czytałem i czy może miec coś wspólnego z tym wysprzęglik ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Możesz spróbować profilaktycznie odpowietrzyć układ wysprzęglania.

Tutaj płyn hamulcowy nie pracuje w takich temperaturach jak w układzie hamulcowym, więc nie sądzę że się zużywa w takim stopniu jak w zaciskach.

Opublikowano
czyli rozumiem że nie ma innej opcji aby sprzęgło normalnie działało ? Tzn żeby łapało wyżej ? ponieważ nie mam w tym momencie pieniędzy na nowe sprzęgło.