Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Również nie rozumiem dlaczego zamkiem w klapie nie otwierasz

Nie wiem, moze jest gdzies schowany ale ja nie widze

http://www.aukup.de/images/product_images/popup_images/498_3.JPG

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Turas nie ma zamka w klapie :mrgreen:

Ale pomyśleli, bo wewnątrz skrytki narzędziowej w klapie jest linka do awaryjnego otwierania. :cool2:

Cytuję sam siebie...

Panowie, czytajcie temat, zanim coś odpiszecie...

Opublikowano
Od strony kierowcy musi iść przekręcając w lewo, trzeba pokonać taki większy opór i nie ma bata aby nie szło. A przez lampki to nic nie da, sam próbowałem, jeszcze istnieje opcja podłączenia plusa od dołu w okolicy rozrusznika lub alternatora, masa wiadomo gdzie, tylko osłonę trzeba zwalić. Przerabiałem już ten temat w touringu
Opublikowano
Ja miałem ostatnio podobny problem. A zrobiłem tak Wydłubałem nerkę pociąłem linkę rygiel od strony pasażera otwarty. Więc trzyma rygiel od kierowcy. Jak dobrze się przyjrzycie do nie trzeba go wykręcać wystarczy wsiąść cienki śrubokręt i pchnąć nim przy zamku, niestety nie umiem tego dokładnie opisać :roll: Ale na pewno tak się da i nie trzeba męczyć się z ryglem. Maska otwarta podpinasz aku pod plus i masę, bagażnik otwarty ;)
Opublikowano
A przez lampki to nic nie da, sam próbowałem

Kolego mógłbyś to napisać raz jeszcze wielkimi literami i dodatkowo pogrubić :?: A moderacja niech podwiesi, bo co chwila ktoś ożywia na forum legendę awaryjnego otwierania przez podanie napięcia na wspomniane lampki. Ostatnio ktoś,gdzieś pisał nawet że na boczny kierunek można puścić i też zadziała.

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano
Nie jestem pewien czy z tą lampką będzie dobry pomysł.Gdzieś był już taki post i podobno możesz uszkodzić LCM.Jak kolega pisał kluczyk w klapę i kręć na maksa i po pokonaniu pewnego oporu otwierasz zamek mechanicznie.Nie pamiętam tylko w którą stronę ale chyba w lewo.

A gdzie ten zamek na kluczyk w klapie. Proszę o pomocną ospowiedź. pozdrawiam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W kombi zamek nie występuje.

Ale w kombi możesz otworzyć bagażnik linką od środka.