Skocz do zawartości

E46 320D automat - dziwne zachowanie auta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
Panowie a te drgania mogą być spowodowane że silnik ma za małe obroty ? te drgania są tylko przy małych prędkościach.
Opublikowano

Kolego, prosba o kontunuacje tego watku wraz z opisem czy udalo ci sie wyeliminowac ten problem. Mam prawie takie same objawy u siebie z obrotami, mam ten sam silnik i tez automata. Niestety moj fachowiec ma taka kolejke, ze dopiero bedzie mogl sie zajac moim autem za miesiac. Moze do tego czasu uda sie tobie cos z tym zrobic.

Pozdr

Opublikowano
  • Autor
A przy wlaczonym tiptronicu wystepuje u cb to zachowanie ? Bo u mnie jest ok
Opublikowano
u mnie jest tarka jak jadę w automacie i dopiero po rozgrzaniu silnika, a jak przerzucam na ręczną to objawy znikają. na 95% to konwerter
niemożliwe staje się możliwe http://www.biuroprojektow.info/
Opublikowano

Potwierdzam, ze to konwerter. Niestety troche trzeba wylozyc na naprawe. W poniedzialek zostawiam auto u goscia od skrzyni. Dam znac jaki jest efekt po naprawie.

Auto zrobione. Dzisiaj odebrane po regeneracji konwertera i wymianie oleju w skrzyni. Teraz jezdzi tak jak powinno, bez tarki i szybciej zmienia biegi. Dostalem 3 lata pisemnej gwarancji na konwerter. Mam nadzieje, ze teraz pojezdze bezproblemowo przez dluzszy czas.