Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie jak w BMW E34 model 520 wymienić łożysko tlynego koła, czy jest do tego potrzebny jakiś specjalistyczny ściągacz, jak to powiedział mechanik, czy też nie??
Opublikowano
Jak sie orientuje to trzeba lozysko za pomoca jakies maszyny wsadzic idealnie prosto zeby nie uszkodzic lozyska ,ale samemu mozna wyjac, ale nie baw sie z tym lepiej zanies do mechanika, mechanik za to nie powinien wziasć duzo :twisted:
BIAŁA MOŻE WIECEJ :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Eeee no, bez jaj, odnośnie samego rozbierania... To nie jest problem. Jest natomiast problem z wyciśnięciem starego łożyska (tak, żeby zawieszenia przy okazji nie "wycisnąć" młotkiem) i wciśnięciem nowego. Jeżeli masz "wyciskaczo-wciskacz", to zrobisz, jeżeli nie masz - jedź do mechanika, bo przy robocie będziesz tak klął, że nawet takich słów jeszcze nie znasz :)
Kai
Opublikowano
Robiłęm to z kolegą, natomiast musieliśmy pożyczać profesjonalne klucze warsztatowe z metrową przedłóżką bo tak były zapieczone śruby, no i opalarką sporo nagrzewać bo wybić stare łożysko jest cholernie trudno-tzn ciężko. Wyszło właściwie 3 h roboty, więc zastanów się czy nie zlecić tego komuś...
Opublikowano
Umnie za wymiane łożyska w tylnym kole zapłacilem 60 zł wiec chyba nie warto samemu sie męczyc ,takie jest moje zdanie.pozdro.Łożysko do e36 coupe 1.8.is kupiłem za 90 zł