Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zainspirowany artykulem na interii

http://motoryzacja.interia.pl/wydarzenia/producenci/news?inf=733525

sprawdzilem ceny BMW na litwie (E60 530i)

http://www.bmw.lt/bmwe/products/automobiles/5series/sedan/index.shtml -> Kainos

i rzeczywiscie u nas 218600 u nich 148.747 (x1,2) wychodzi roznica okolo 40kPLN :shock:

Nawet dodajac nasz VAT i akcyze to mozna byc 20-25kPLN zaoszczedzic lub wiecej (piechota nie chodzi)

Moze zaczne sie rozgladac sie za uzywanymi na litwie :D

Pozdr.

K.

================================================

Cokolwiek robisz zrób to dzisiaj bo jutro może być za poźno

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Różnica na E60 530 jest rzędu 10 proc., czyli niecałe 20 tyś. choć i to piechotą nie chodzi. Na E46 330Cd różnica wyszła ok 3 proc. Trzeba by jeszcze porównać wyposażenie. A jak jest z kwestią gwarancji?? Wie może ktoś?

pozdrawiam

Paweł

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pytając się, miałem raczej na myśli czy ją w ASO w Polsce akceptują :doh:

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
Myśle że zgodnie z postanowieniami w ramach paktu Unii Europejskiej - Gwarancja samochodu obowiązuje w całej europie (w krajach członkowskich). Więc nie powinno być problemu z gwarancją. No ale moge się mylić :8)

525i 1991r. Islandgrün met.

525tds 1993r. Oxfordgrün met.

635 CSi/A 1981r. Zypresengrün met.

zielono mi .... 8)

Opublikowano

macie rację, ja równiez potwierdzam, ze pojazd kupiony za granicą objęty jest ogólnoeuropejską gwarancją. No co tutaj duzo mówić:

1. ASO (nie tylko BMW) beczą, że sr..ją bokami, że mało zarabiają, a tutaj mamy ewidentny dowód,że łżą jak czworonożny przyjaciel człowieka :mad2:

2. Spotykamy się z tym na codzień, czy nikt z nas nie próbował kupić części w ASO? fajnie było? ja się przekonałem w ciągu ostatnich dwóch miesięcy, że mozna łatwo zaoszczędzić 1000 PLN, wykonując drobne naprawy zamiast w ASO, to innym dobrym warsztacie, którego jedyna wadą ( :mrgreen: ) jest to, że nie posiada nad drzwiami szyldu ASO BMW, co skutkuje cenami nizszymi o 1/2 z taką samą jakością wykonania :cool2:

3. Ogólnie to odnoszę wrażenie, że ceny w ASO wogóle nie odpowiadają realiom ekonomiczno-gospodarczym w tym kraju (stosunek cena-średnie zarobki)

4. Generalnie rzecz biorąc to z pewnościa ktoś z BMW Polska czyta te forum i jak widać, a niejednokrotnie już wspominano, że polityka finansowa BMW w stosunku do klientów wiernych marce jest , ma to wszystko serdecznie w du...szyżadna

:8)

5. Czytając i przegladając album BMW miałem wrażenie, ze ludzie, którzy wspóltworzyli wizerunek firmy, starali się nie tylko zrobić dobre auto, ale otwierając salony w całej europie mieli na względzie dobro klienta, żeby mial dobry dostep do serwisu BMW - dobry nie znaczy drogi!!

6. Jasne jest, ze wiele modeli BMW jest klasa sama dla siebie i dla innych marek, ich koszt zakupu i serwisu musi niestety być równiez wysoki, ale dlaczego jeżdżąc starszą wersją BMW mam ponosić takie same koszta obsługi jak własciciel nowej 7 :mad2:

7.Nie mi ktoś z pracowników BMW Polska wytłumaczy, dlaczego kupując 10 letni samochód musze wydać ok 10% jego wartości na wymianę oleju i fitrów - podstawowa obsługa, która powinna być jedną z najtańszych, dbając o własny wóz dbam o wizerunek marki i obcym mi bedzie powiedzenie Bedziesz Miał Wydatki :!:

8. Czy to tylko ja mam wrażenie, że każdy kto może, to nas w tym kraju robi w bambus ? :duh:

Wszystkie samochody są prawie jak BMW... prawie robi wielką różnicę:))

Więcej mocy:

http://img61.imageshack.us/img61/1872/doladowanie3kk.jpg

Opublikowano

W Stanach podobnie , bo po dzisiejszym kursie 530i z metalicznym lakierem wychodzi 155,800 , a do tego 4 letnia gwarancja z limitem do 50 kMil i przypuszczam wpas o wiele lepszy :wink:

A tam zarobki sa nieporownywalne do Polski , a o Litwie nie wspomonajac no , ale to juz temat rzeka...

Opublikowano
Może zróbmy konkurs, czy ktoś znajdzie droższą 5er 530i od oferowanej w Polsce? To by była ciekawostka, ze nigdzie takowej nie ma i niezly temat dla Weiss`a - "dzwonie do pani/ pana BMW w bardzo drogiej sprawie" :mrgreen:

Wszystkie samochody są prawie jak BMW... prawie robi wielką różnicę:))

Więcej mocy:

http://img61.imageshack.us/img61/1872/doladowanie3kk.jpg

Opublikowano
Może zróbmy konkurs, czy ktoś znajdzie droższą 5er 530i od oferowanej w Polsce? To by była ciekawostka, ze nigdzie takowej nie ma i niezly temat dla Weiss`a - "dzwonie do pani/ pana BMW w bardzo drogiej sprawie" :mrgreen:

Obawiam sie , ze konkurs sie nie uda , bo takiej nie znajdziemy :mrgreen:

Z ciekawosci sprawdzilem w Luxemburgu , zdecydowanie taniej :evil:

Opublikowano
W Stanach podobnie , bo po dzisiejszym kursie 530i z metalicznym lakierem wychodzi 155,800 , a do tego 4 letnia gwarancja z limitem do 50 kMil i przypuszczam wpas o wiele lepszy :wink:

A tam zarobki sa nieporownywalne do Polski , a o Litwie nie wspomonajac no , ale to juz temat rzeka...

W USA nowe BMW sa najtansze na swiecie. W przypadku uzywanych ma to sie jednak zdecydowanie inaczej. Moze jest to zwiazane z tym ze w usa samochody bmw z biegiem lat mniej traca na wartosci?