Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zamierzam w najbliższym czasie wymienić świece zapłonowe. Czy wiecie koledzy, które z tych co za chwilę napiszę są najlepsze:

- BOSCH

- NGK

- BERU

Chcę dodać, że posiadam w samochodzie LPG i moje dodatkowe pytanie brzmi: czy kupować typowe świece do jazdy na gazie czy wystarczą zwykłe?

Opublikowano
kup zwykle swiece NGK - w twoim przypadku nr 15 (o ile masz silnik R6 a nie V8)- na allegro w cenie 7.5 za sztuke - sa naprawde rewelacyjne - najlepsze dla naszych beemek.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
Sarna1 możesz podać mi link do tej strony z allegro co są na niej świece po 7.5zł/szt.? Szukałem ale nie znalazłem. Z resztą nieważne, w sklepie motoryzacyjnym są przypuszczam po około 12zł i od ręki, nie trzeba czekać na przesyłkę i prawdopodobieństwo kupienia kota w worku jest znikome.
Opublikowano
ja tez uzywam tylko NGK, pozatym w sklepie motoryzacyjnym powiedzieli mi kiedys, że w Polsce jest pełno podróbek Boscha, nawet w sklepach i sie nie opłaca. a ostatnio jak zmieniałem to nawet sie dowiedziałem, że NGK mają jakiś opatentowany system podwójnej elektrody, ktory nie zmniejsza skuteczności świecy nawet po wielu tysiacach kilometrow. ile w tym prawdy nie wiem, ale z pewnością mogę je polecić. z reszta jak widze nie tylko ja :)

Discreet charm in automobile Elite - 7 series

http://img388.imageshack.us/img388/1317/img0099a2ol.jpg