Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Widzę Rheingold 3.55.11 Standalone / ISTA-P 3.58.3.003, pobiorę i sprawdzę. Jak istaD jest cała po polsku to warto sprawdzić.

Pobrałem i w tej wersji brak polskiego, oprócz menu jak się zamieni nazwy plików. Ale wtedy są braki z schematami itp.

Opublikowano
Witam,

Czy na allegro macie jakiś sprawdzony kabel który na bank działa z rheingoldem ?

Kabel z Rheingold to ten sam co do INPA. Dobierasz go do aut z którymi zamierzasz używać.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zmiana nazwy bazy angielskiej na polską to przeżytek minionej ery

do 3.55.10 są bazy sa 3.55.14 , zmień hex edytorem baze 3.53 (nie 3.52) z polskimi plikami i masz wpełni polską wersje

mówiłem że jest więcej niż w poprzedniej a nie cała 5GB, niestety na 5GB trzeba jeszcze poczekać

zmieniasz w obu plikach w dwóch tylko miejscach :cool2:

Opublikowano

Nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałem

Mówisz żeby pobrać baze z ista 3.53 i w niej edytorem pozmieniać. Ale to bez sensu skoro w nowszej miało być więcej polskiego.

Możesz do mnie jaśniej :mrgreen: :mrgreen:

Opublikowano

stoując się do instrukcji:

1 Instalujemy interfejs

2 Instalujemy BMW Standard Tools 2.12

3 Instalujemy Inpe

4 Pobieramy i instalujemy NET Framework 4

5 Instalujem program wybierając BMWRheingoldISTA3.msi

6 Po instalacji zawartość folderu "Rheingold 3.41" kopiujemy do X:\rheingold\TesterGUI\bin\Release\

7 Uruchamiamy program i wybieramy ikone z kluczem, przechodzimy do zkładki "VCI Config" i zaznaczamy "EDIABAS"

8 Testujemy.

w instrukcji do rheingolda jest zainstalowanie standard tools przed punktem 5.

Moje pytanie brzmi czy ponownie go zainstalować czy zostaje ten juz zainstalowany z przed inpy?

I w jednej i drugiej instalacji wybieramy port com9 ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

w instrukcji do rheingolda jest zainstalowanie standard tools przed punktem 5.

Moje pytanie brzmi czy ponownie go zainstalować czy zostaje ten juz zainstalowany z przed inpy?

I w jednej i drugiej instalacji wybieramy port com9 ?

Nie ma znaczenia kiedy zainstalowany , tylko ma być ediabas 7.3.0

Com 9 nie ma znaczenia dla isty D rheingold ,aby dział z INPA ... ma być od COM1 do COM9

Opublikowano

Siema,

Mam problem z diagnozą E65 i juz nie pierwszy raz

Wyskakuje mi taki komunikat

http://i769.photobucket.com/albums/xx338/mareksokol/blad_zpstu0lbwmd.jpg

Samochód z LPG wpietym w OBD jednak przy wyłaczeniu gazu tez jest to samo

Nie działa INPA NCS TOOL32 ale ISTA-D bez problemu

Dzieje sie tak na dwóch kompach wiec z programami jest myslę ok

Sorry za śmiecenie w wątku ale nie moge z tym sobie poradzic

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Spróbuj usunąć zawartość pliku *.trc

Też kiedyś tak miałem ale nie pamiętam jaki błąd wywaliło.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Koledzy z powodu iż Dis dosyć zamula przyszedł czas na Rheingold-a. Głownie chodzi mi o sprawdzanie poziomu nasycenia DPF,wtryski i inne parametry. Kodowania i aktualizacji nie muszę mieć bo ma to chodzić na zwykłym kabelku tym co Inpa na Windows 8. Pacjent to e90 m47n2. Czy to bedzie ok:ISTA-P+3.57.4+and+ISTA-D+3.53.13/SQLiteDBs+3.53.13? Wazy ok 11GB.
Opublikowano

postanowiłem przerzucić się z inpy na rheingolda i znalazłem na amerykańskiej stronie coś takiego: http://rheingoldusa.com/conc/index.php/store#!/The-Ultimate-Rheingold-ISTA-D-+-ISTA-P-+-ICOM-A-Tablet-System/p/59494639/category=16152038

Wygląda całkiem zacnie i wiarygodnie. O ile dobrze zrozumiałem to jest możliwość kodowania i diagnostyki przez tablet?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tablet jak z WINDOWS 8.1 lub 10 to będzie działać aby procesor był wystarczający (nie ARM) i pamięci ram minimum 3GB to rheingold sam sobie

zainstalujesz razem z ISTA P (do ICOM musi być port RJ45) nie usb chociaz kartę sieciową można podłączyć na USB ale to takie łatanie dziury w płocie :D

problemem może być najnowsza wersja ISTA+ ma ograniczenia, procesor minimum 2.4GHz wiec tu może być problem jak słaby tablet.

Opublikowano
O prosze to całkiem spoko opcja. Może i kiedyś sobie sprawie taki tablecik :D Aktualnie jestem w trakcie przesiadania sie na Rheingolda i szukania jakiejs instaliki i ogarniania wszystkiego aby ruszyło.
Opublikowano

Panowie tu jest sprawdzona najnowsza Rheingold 3.55.11 Standalone / ISTA-P 3.58.3.003 ( z ediabasem ), wszystko działa (diagnostyka) na zwykłym kablu

(Panowie nie dajemy takich linków to wbrew regulaminowi Moderator możecie na PW )

Opublikowano
Ja z pomocą kolegi Din76 wczoraj zainstalowałem Rheingold 3.41 na Windows 8. Sam program sie odpalił. Dzis po pracy muszę zainstalować Standard Tools 2.12 i mam nadzieje ze się połączę z autem. Do samej diagnostyki ta wersja będzie ok no i działa o wiele szybciej niż Dis także polecam:)
Opublikowano
Ja z pomocą kolegi Din76 wczoraj zainstalowałem Rheingold 3.41 na Windows 8. Sam program sie odpalił. Dzis po pracy muszę zainstalować Standard Tools 2.12 i mam nadzieje ze się połączę z autem. Do samej diagnostyki ta wersja będzie ok no i działa o wiele szybciej niż Dis także polecam:)

Poco standard tools :) u mnie wersja z rosijskiego forum działa przez ediabas bez żadnych emulatorów/////

Opublikowano
Panowie tu jest sprawdzona najnowsza Rheingold 3.55.11 Standalone / ISTA-P 3.58.3.003 ( z ediabasem ), wszystko działa (diagnostyka) na zwykłym kablu

Jest w tej paczce angielski jezyk chociaż?

Opublikowano

Poco standard tools :) u mnie wersja z rosijskiego forum działa przez ediabas bez żadnych emulatorów/////

Łączy Ci sie z autem po samej instalacji na kablu od Inpy?