Skocz do zawartości

E 36 320i Reflektory przednie ZKW czy Bosch

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam..

Mam problem z przednimi reflektorami. Muszę je wymienić i dzisiaj zabrałem się za oględziny aby stwierdzić jakiego producenta lampy tkwią w moim e36. Napotkałem nie lada problem gdyż lampy zaaplikowane do mej beemy są marki "NO NAME". Sądzę że pierwotnie były ZKW. Proszę o pomoc w celu stwierdzenia faktu jakie reflektory będzie reflektować moja 320i, chodzi tu o mocowania oraz o inne kwestie takie jak np. gniazdo i wtyczka prądu 12V :). Będę przeogromnie wdzięczny za oświecenie mnie przez szanownych forumowiczów, wiedzą co najlepiej podpasuje do mojej wieśniaczej Bety.

Pozdrawiam

Mateusz

p.s. mój Schwarz II narodził sie miesiąca jedenastego roku dziewięćdziesiątego drugiego posiada zespół napędowy o pojemności ok dwadzieścia milionów milimetrów sześciennych oraz nadwozie typu sedan.

Opublikowano

zkw czy bosch ma takie same mocnowanie i wszystkie wtyczki pasuja wiec tu nie bedzie problemu

i zkw i bosch oczywiscie mowa o soczewce sa na żarówki h1.

bosch ma mniejsza soczewke od zkw.

ja osobiscie mam boscha i nie narzekam.

E38 728i 1999r
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A ja mam ZKW.

Z tego co się orientuję to ZKW były po lifcie, a więc fabrycznie u Ciebie na pewno był BOSCH.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
puki co bardzo dziękuję za pomoc. Powiedzcie tylko jedno czy wszystkie lampy miały na górze 3 mocowania, bo moje mają dwa i nie wszystkie mają 3 :0. Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Reflektory przykręca się na 4 wkręty.Dwa na górze widoczne po otwarciu maski i dwa na dole- jeden w okolicach chłodnicy, a do drugiego jest dojście po wypięciu kierunkowskazu.
ec2Wze6.jpg