Skocz do zawartości

moduł bluetooth w e39

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

czy istnieje możliwość zamontowania modułu bluetooth do BMW e39 poliftingu (kierownica z przyciskiem gadająca buzia) z E60?

Konkretnie to czy można MULF-a podłączyć do E39. Kolejne pytanie to czy wystarczy sam moduł bluetooth dołożyć czy coś jeszcze? Mam u siebie oryginalną instalację i bezprzewodowy telefon bmw w podłokietniku.

Edytowane przez Jack Lu

Opublikowano

Dołączę sie do tematu. Ja z kolei mam u siebie instalację pod telefon (tak wynika z Vinu i z moich obserwacji) nie mam tylko przycisku na kierownicy. Czy można dołożyć jakiś moduł aby wykorzystać mikrofon, antenę itd aby mieć połączenie z telefonem swoim po BT. Mam tak jak w stopce E39 530D 2001 turing.

Pozdrawiam

Opublikowano
Z tego co sie orientuję to mulf nie pasuje. Jezeli masz w aucie wiązkę z telefonu a chcesz bt to musisz poprzekładać piny w kostce wchodzącej do modułu bt. Mam gdzies rozpiske jak poprzekładac piny bitII na bt.
Opublikowano
  • Autor

Byłbym wdzieczny jeśli mógłbyś przesłać tą "rozpiskę".

Jeszcze pytanie czy moduł BT od razu będzie działał czy trzeba go jakoś przeprogramować lub w specjalny sposób sparować z telefonem?

P.S. Może ma ktoś na sprzedaż ULF-a w dobrej cenie?

Opublikowano

Rozpisane piny i jak je poprzekładać http://www.auto-treff.com/bmw/vb/showthread.php?t=157320

Ulf trzeba sparować z tel. Jeżeli nie będziesz miał przycisku w podłokietniku, to można to zrobić inpa. Najlepiej kupić jak najwyższą gen. modułu

84 21 6 934 552 end of life 06/03 1st generation

84 21 6 938 610 end of life 10/03 2nd generation

84 21 6 934 961 end of life 03/04 3rd generation

84 21 6 950 089 end of life 06/04 4th generation

84 21 6 945 387 end of life 01/05 5th generation

84 10 6 955 522 end of life 10/05 6th generation

84 10 6 969 268 end of life 04/06 7th generation

84 21 6 958 358 end of life 05/06 8th generation

84 10 6 987 546 end of life 9/06 9th generation

84 10 6 980 130 end of life 11/06 10th generation

84 10 9 133 329 end of life 01/07 11th generation

84 10 9 145 007 end of life 05/07 12th generation

84 10 9 154 358 current production 13th generation

Antena musi być o numerze 6928461,

W dobrej cenie to ciężko kupic ulf. Szukałem ponad rok ;)

Opublikowano
  • Autor
No właśnie tak myślałem, że nie jest to na zasadzie plug&play :( . Jeszcze żeby ULF był w rozsądniejszej cenie to ok ale w takim razie będe musiał zrezygnować i kupić albo słuchawkę BT albo jakiś zestaw głośnomówiący. Dzięki za pomoc!
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Podłączę się do tematu.

W swojej posiadam telefon przewodowy, na kierownicy mam "mówiącą buźkę" a nie posiadam bluetooth-a. Kartę GSM mam wpinaną w port pod słuchawką. Czy jest jakaś możliwość zamontowania modułu żeby mój IPhone łączył się z zestawem w aucie??

Opublikowano
odświeżam temat!!
Opublikowano
U góry masz napisane. Potrzebujesz moduł bt + antena. Następnie trzeba wszystko podłączyć i będzie śmigać.
Opublikowano
No tak ale tam piszą o bezprzewodowych słuchawkan, nie ważne gdzie trzeba to wpoąć w instalacje i czy juz mam pod to pociągniete kable??
Opublikowano
Napewno musisz poprzestawiac piny. W googlach powinno być jakieś info.
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano
Wie ktoś gdzie w e39 touring po lifcie znajdę moduł telefonu lub wiązkę do której mogę się podpiąć z ulf?? Szukam i nic nie znajduję.