Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś się może orientuje czy podnosnik -lewarek z BMW x5 pasuje do naszych BMW x3?

Według real oem są inne numery części ale może ktoś ma informacje na temat kompatybilności.

W czasie ostatniej naprawy samochód pojechał mi do przodu a że był na lewarku i bez koła to zgniotło lewarek masakrycznie i nie nadaje się do użytku.

Płacić za nowy 400 zł za bardzo nie mam ochoty i szukam uzywki ale na alledrogo jedynie znalazłem do X5.

Za wszystkie informacje z góry dziekuję

Opublikowano
To jest praktycznie ten sam lewarek.

Ale tak samo dadza rade uniwersalne ,nowe w cenie ok.50 zł..

Chodzi mi o oryginał- mówisz że to praktycznie ten sam lewarek a jednak inne ma numery do X5 i X3. Wolę się upewnić zanim dokonam zakupu i poproszę o wysyłkę do ISLANDII bo to też nie mały koszt. Dlatego zadałem to pytanie. Nia mam za bardzo jak organoleptycznie sprawdzić czy to aby ten sam lewarek a nie chciałbym się zdziwić jak nie wejdzie mi w miejsce starego a tym bardziej jeśli nie będzie pasował pod miejsce w nadwoziu gdzie sie podnosi auto.

Opublikowano

Sam musiałem sobie odpowiedzieć na postawione przeze mnie pytanie.

Dzisiaj od znajomej zapożyczyłem lewarek z jej BMW X5 i wszystko pasuje jak ulał jeśli chodzi o podnoszenie auta natomiast wymiary już niestety nie bardzo.

Lewarek jest sporo dłuższy przez co nie wchodzi do wnęki na lewarek w BMW X3.

Dlatego ta opcja odpada bo nie chciałbym jeździć samochodem z latającym lewarkiem w bagażniku.

POZDRAWIAM i może kiedyś komuś przyda się ten temat.

• 10 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Oryginalny lewarek jest słaby. Mnie zerwał się gwint i musiałem kupić drugi, ale wybrałem uniwersalny. Kosztował 50zł i jest masywniejszy. Trzeba tylko odciąć górną stopkę i przyspawać do zamiennika by idealnie pasował pod progi.