Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam potrzebuję pomocy od jakiegoś czasu zjawisko się nasilało tak jak w temacie i na gazie i na benz objaw jest ten sam nie przy ruszaniu samochód mi gaśnie 8) wogóle to samochód nierówno pracuje i na LPG i benz 8) robiłem ostatnio przepływomierz który pracuj już dobrze a tu takie niespodzianki opdpowiedzcie!!!!!!!

fischer e23

Opublikowano
Sprawdź dokładnie wszystkie przewody (od powietrza) najdokładniej między filtrem i przepływomierzem. Sprawdź także, czy obudowa filtra powietrza jest cała (nie ma dziur) i czy jest zamknięta. Całkiem możliwe, że łapie lewe powietrze.
Opublikowano

Wymień przewody wysokiego napięcia i kopułkę oraz palec. Temat ustanie . Najlepiej pojechać do warsztatu gdzie mają oscyloskop i analizator spalin. Od ręki dostaniesz diagnozę.

anY

Opublikowano
Tak jak napisał Maćko sprawdż przewody od powietrza, miałem podobny problem bo łapał lewe powietrze między przepływomierzem a filtrem,uszczelniłem i jest ok. a na wymianę przewodów też pewnie niedługo przyjdzie czas.Pozdrawiam
Pozdrawiam Grzesiek