Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pewien problem wczoraj autko chodziło bez zarzutów podjechałem pod sklep chce odpalić auto a tu nic cisza : )

A mianowicie gdy przekręcam kluczyk powinny się zapalać wszystkie kontroli od między innymi oleju akumulatora poziomu oleju itp. a one dosłownie na ułamek sekundy się zapalają i gasną jest to efekt prawie nie widoczny prowadzi to do tego że rozrusznik nie kręci ani nic nie cyka cisza kompletnie dodam też że akumulator kupiony we wrześniu działa bez zarzutów ale na wszelki wypadek go pod ładowałem auto próbowałem odpalić na kable ale efekt ten sam bezpieczniki wszystkie są ok ; ) . Moim zdaniem może to być kostka lub sama stacyjka co wy o tym myślicie :( I jak mniej więcej rozwiązać ten problem.??

Proszę o pomoc ! : D Bo ja bez mojej niuni to jak bez ręki ; (

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Klemy mają dobry styk z akumulatorem?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kostka stacyjki lubi zaszwankować, tak samo jak wyrobione klemy, które nie mają dobrego styku.

Sprawdź klemy, i dostań się do kostki stacyjki.

U kolegi było coś podobnego, tylko jemu stacyjka nie obracała styków w kostce, bo coś tam się obrobiło, a sama kostka była okej.

Opublikowano
Takie objawy ma padający akumulator na kable też nie zawsze działa odpalenie wtedy nawet nowy akumulator mógł się popsuć po to są gwarancje ładowanie nic w tej sytuacji nie pomoże bo napięcie może mieć dobre ale będzie gubił prąd rozruchowy dla pewności spróbuj na innym akumulatorze :)