Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Uszkodzona klapaka czy padnięty zawór? - (to dwie różne sprawy). Ogólnie auto nie ciągnie w górnym zakresie obrotów. było :search: :D
E39 523iA, e46 coupe 330Ci 2004 r.
Opublikowano

u mnie pyrkoce, ta membrana jest chyba zepsuta.

Dziwne jest to ze wymienilem wszystkie weze i separator oleju i chodzie jakby troche gorzej

jakies pomysly?

Czy to moze byc wina disa?

Czym sie objawia uszkodzona DISA?

Opublikowano
wyciągnij (10 minut roboty) i będziesz miał pewność. Ostatnio swoją regenerowałem tylko, że w M54 B30 i nastała cisza :lol:
Opublikowano
Nie bardzo rozumiem piszesz, że na 100% DISA uwalona i chcesz eliminować inne objawy czyli jakie? Skąd ta pewność, że to DISA?
Opublikowano

wiem bo wczoraj wymienialem odme i przy okazji sprawdzilem disa, poza tym pyrkoce zesputa membrana wiec jest do wymiany.

Pytam o to czy disa ma duzy wplyw na prace silnika.

Po wymianie odmy zauwazylem ze na wolnych obrotach przy dodawaniu gazy jakby mulilo silnik.

Opublikowano
DISA pracuje (klapka się otwiera ) w zakresie obrotów od 3500->. Na niskich obrotach DISA nie ma wpływu na pracę silnika. Jedynie można ją usłyszeć jak jest uszkodzona. Tak na marginesie po wymianie odmy powinno być wręcz odwrotnie auto powinno się odmulić i ciągnąć od dołu. Wymieniałeś przewody od odmy może gdzieś łapie lewiznę. Podłącz pod kompa i sprawa będzie jasna.
Opublikowano

blad przeplywki numer 8 oraz blad termostatu 123

przeplywke wiem ze mam do wymiany, ale wydaje mi sie ze przed wymiana odmy ( wszystkie weze nowe ) nie mulil tak bardzo

Lewego powietrza nie lapie bo sprawdzilem caly dolot

co do termostatu to auto sie nie grzeje ale ten blad wyskakuje czy mam ja wymienic i cos to da oprocz tego ze bledu nie bedzie?

ps. kupie:

- przeplywomierz

- skrzynie biegow

- zawor DIsa