Skocz do zawartości

[5xx]Wymiana uszczelki przedniej szyby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich.chce się podzielić doświadczeniem z wymiana wlasnie tej uszczelki a mianowicie da się bez problemu bez wycinania szyby. dziś zakupiłem w serwisie BMW W RZESZOWIE wlasnie takawa uszczelke za 115 zl .wymiana zajela dosłownie 20 min z browarkiem w reku.robimy tak szczypcami powoli wyciągamy stara uszczelke tak aby nie uszkodzić szyby .wychodzi bez problemu następnie oczyszczamy szczeliny odkurzaczem lub powietrzem w sprayu .nowa spryskalem silikonem i dopasowałem do gornych rogow szyby następnie boki i po robocie .możemy sobie pomoc szpachelka plastikowa aby nie uszkodzić gumy na nowej uszczelce ale raczej wchodzi na wcisk palcami.proste i wreszcie cisza w aucie pozdrawiam :D

Czemu ja musze poprawiać te tytuły,chyba zaczne nagradzać.Jeżeli będziemy tytułować pobieżnie to w szukarce nie znajdzie się nic w przyszłości lub zamiast wymiany uszczelki szyby będzie sam Diabeł wie co :!:

viewtopic.php?f=72&t=117890 ---ot takie coś .POzdr. Dani

Opublikowano

Witam

Bardzo sie ciesze ze udalo Ci sie wymienic uszczelke z taka latwoscia, ale czym spowodowana byla ta wymiana ??

Ja w mojej 528 mam chyba dosc solidny preciek z dachu lub z luki w dachu, a mianowicie gdy zaczyna padac dosc mocno deszcz z lewej i prawej strony szyby miejsca w ktorym sa kurtyny, czuc wilgoc a niekiedy nawet i pare kropel poleci.

Jesli ktos wie gdzie tkwi problem prosze o pomoc.

Dzieki

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sama uszczelka nie wyeliminuje przecieku.

Szyba siada na klej do karoserii, i jak tam jest niedokładnie osadzone to nawet nowa uszczelka nie pomoże.

Prawdopodobnie będziesz musiał wyciąć szybę (cholernie trudne żeby jej nie uszkodzić) i wkleić ją jeszcze raz.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sławek. Masz może otwierany dach?
Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To może masz zatkane odpływy z szyberka?

Albo wężyk się gdzieś przetarł, pękł?