Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moje nowe autko ma niestety tylko 102 wierzchowce kupilem go na zimowkach mam na nich oponki pirelli winter 195/55 r15 niestety to nie sa opony na zime...sa zbyt szerokie i niskie jak przezezdzam przez oblodzony prog zwalniajacy to potrafi tak przewalic ze az szkoda mi auta.

Pytanie jest nastepujące nie ma takich opon na tabliczce znamionowej w drzwiach. Czy ja moge jezdzic na takich oponach? grozi mi cos za to?

Mam na lato kupione nowe oponki i fele stalowe :( 6,5jx15h2 +continental ContiEcoContact II 185/65 to napewno jest zgodne z Tabliczka znamionowa mam tez niestety dwie bo dwie ukradli gdzies na granic felgi orginalne od bmw 7jx15H2 + dwie opony Bridgestone Turanza er 30

oplaca mi sie takie fele z takimi butami (oczywiscie jak uda mi sie dokupic takie felgi // Jest szansa?)zakladac na silniczek 1600??

Opublikowano
Optymalna szerokosc opony do 316 jesli jest to 15' to 205/60 bo 185 to chyba bardziej do golfa pasuje :] Zreszta tak tez jest na tej tabliczce obok drzwi napisane, z tym 185 to chyba im własnie o zimowe opony chodziło, ja uwazam ze na lato to jest za mało, z kolei 225 to za duzo bo wiadomo silnik nie grzeszy nadmiarem mocy (chociaz jak na 1,6 to mozna by powiedziec z drugiej strony ze jest zadziwiajacy, mało ktory 1,6 produkowany w tamtych latach takimi osiagami moze sie pochwalic.) Własnie te continentale ktore mowisz ze masz, planuje zakupic, w rozmiarze 205/60/15 sa nowe po 289 zł :)

Once you get locked in to a serious drug collection the tendency is to push it as far as

you can...

http://www.motostat.pl/user_images/2680/icon3.png