Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
No i następny problem z E36, jak dzisiaj jechałem podjeżdżam do świateł a tu obroty skaczą jakby ktoś gazu dawał od 1000 do 2000 co to? bo na krokowca to nie wygląda, stanąłem odłączyłem krokowiec to stoi na wysokich obrotach 1100, a teraz po dojechaniu do domu i podłączyłem znowu krokowca to po odpaleniu kilka razy skoczy wysoko obrotami i zostaje na 1100 obrotów, czy krokowiec to jedyna możliwość? czy może czujnik przepustnicy? dodam że podczas jazdy niema żadnych problemów Edytowane przez Leszek1974
Opublikowano
Przeczyść krokowca i podłącz go znowu. Jeśli dalej będą za wysokie obroty to popędź auto trochę. Ja tak zrobiłem i nagle obroty się unormowały ^.^
Opublikowano

Ja czyściłem go benzyną ekstrakcyjną i od razu czyściłem. Strasznie dużo brudu tam było :)

Sprawdź, czy wężyków nie masz dziurawych od krokowca.

Opublikowano

sprawdź wszystkie węże gumy i klimaty od filtra powietrza do przepustnicy ...ale wyciągając je i dokładnie sprawdzając naginając gdzie się da

W E46 kiedyś też mi skakały obroty same z siebie ...okazało że było ledwo widoczne pęknięcie gumy (od jej spodu) długości ok 5cm ..opizgałem 'profesjonalnie' izolacją i jak ręką odjął :)

Opublikowano

Hej

podczepię się pod temat. Mi obroty nie skaczą ale często jest tak, ze jak wrzucę na przysłowiowy "luz" to są za wysokie około 1100-1300 i powoli schodzą na 900 a czasem nie schodzą w ogóle....czemu? nie wiem. Krokowiec chyba mam w kolektorze z przodu i jeszcze nie czyściłem ale się trochę boje go ruszać żeby nie buło gorzej niż jest. poza tym zauważyłem, że krokowiec ma jakąś uszczelkę, jeżeli nie był nigdy zdejmowany to może trzeba by nową zamówić?

Opublikowano
a u mnie samo się uspokoiło i teraz jest 900 obrotów i 1200-1300 jak u kolegi atlas1977 , dzisiaj guma dokładnie sprawdzona i nie było nieszczelności, hmm.... może pomału czyszczenie zaczyna działać? :)))