Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, mam taki problemik w mojej e30, 1985r, silnik M10 gaznik 1,8 od pewnego czasu gdy zapalam samochd na zimnym silniku mam obroty okolo 0,5 a wraz z rozgrzewaniem sie silnika obroty wzrastają do normalnego stanu 0,9 czy ktos mial podobny problem lub podpowiedziec mi co to ewentualnie może być.
Opublikowano

Po za tym zimny zapala normalnie, bez problemów :?:

Aktywujesz ssanie automatyczne jak trzeba :?:

(przez zimnym rozruchem powoli gaz do oporu, ale samo odpalanie już bez gazu).

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
no wydaje mi się ze brak ssania, ostanio mialem wyminiany silnik przez Pana "kowalskiego" musial mi czegos nie podłaczyc i stąd ten problem tylko boje sie dotykac gaznika :wink:
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
tez mam taki silnik i podobny problem ... lecz w moim przypadku obroty sie nie normują caly czas faluja to wysokie to niskie zabrdzo nie chce ruszac gaznika bo wiadomo milion podlaczen ale wiem ze jest takie urzadzenie co steruje wolnymi obrotami o zastanawiem sie czy moze byc uszkodzone ? jak to sprawdzic ?
BMW to moj pierwszy i jedyny samochod.