Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Nie mam pojęcia czy moja E36 320i z 97r. posiada fabryczny immobilajzer, czy to było w ogóle wkładane fabrycznie do tych aut z tego rocznika? W instrukcji jest podane, ze jeden z plastikowych zapasowych kluczyków jest do wszystkiego-znaczy, że do odpalenia silnika takze, a to jest zwykly odlew plastikowy i czipa od immobilajzera na 200% nie posiada. Nie wiem już czy to zabezpieczenie jest czy nie...a do ubezpieczenia by się przydało (wymagają minimum dwa zabezpieczenia). Dzięki za info.

Opublikowano
moge sie mylic ale chyba cos okolo 93 roku wychodzily w e36 grubsze kluczyki i wtedy juz powinien byc imobilajzer
Opublikowano
moge sie mylic ale chyba cos okolo 93 roku wychodzily w e36 grubsze kluczyki i wtedy juz powinien byc imobilajzer
A mi się wydaje że dopiero od 96. Sam mam E36 z 12/93 i nie mam immobilajzera.
http://i3.tinypic.com/w1v0w6.jpg
Opublikowano

W instrukcji jest podane, ze jeden z plastikowych zapasowych kluczyków jest do wszystkiego-znaczy, że do odpalenia silnika takze, a to jest zwykly odlew plastikowy i czipa od immobilajzera na 200% nie posiada. Nie wiem już czy to zabezpieczenie jest czy nie...a do ubezpieczenia by się przydało (wymagają minimum dwa zabezpieczenia). Dzięki za info.

A probowałes tym plastikowym odpalic samochod?jak sie nie da to sam sobie odpowiesz na swoje pytanie.pozdro

Opublikowano

nie sądze zeby plastikowy kluczyk mial cos do tego.....

bo z tego by wynikalo ze nawet e46 niie ma immobilajzera....

a zreszta ja mam 94 prawie w pelnej opcji(nikt nie ma pełnej) i mam pogrunione lusterko i grube kluczyki wiec na 100% ja mam immobilajzer

5