Skocz do zawartości

318TDS.Brak podświetlenia panela ogrzewania i popielniczek.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam taki problem nie podświetla mi się panel od pokręteł podgrzewania i świateł.

Bezpieczniki dobre.

Czy ten panel jest jakoś połączony z zapalniczką.

Żarówki chyba by od razu wszystkie nie padły ?

Pytanie popielniczka jaką ma żarówkę ?

Proszę o przyjęcie do wiadomości viewtopic.php?f=68&t=120678

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Popielniczka ma żarówkę 1,2W ale jest wlutowana w całą oprawkę.Teoretycznie nie da się jej wymienić, a praktycznie jak ktoś umie to zrobi :wink:

Włącznik świateł też jest podświetlany żarówką 1,2W I wymienia się ja bez problemu, tylko trzeba wyjąć włącznik świateł i go rozebrać.Czasami trzeba tam pogmerać bo żarówka mogła się wtopić w środku i może być mały problem z jej wyjęciem. Ta żaróweczka świeci cały czas od razu po przekręceniu kluczyka w stacyjce.

Panel nawiewu to nie wiem nie rozbierałem.

PS.Zapalniczka też jest podświetlana 1,2W.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

Muszę zobaczyć czy są spalone i napiszę.

Stało to się niedawno i zapalniczka nie grzeję.

Pomyślałem że może to wszystko jest połączone pod jeden kabel.

Muszę również to zobaczyć i wtedy napiszę czy coś zdziałałem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Zapalniczka ma swój oddzielny bezpiecznik, ale nie jest to powiązane z podświetleniem.

Zapalniczka często przestaje działać jak się używa badziewiarskich markietowych chińskich wtyczek i ładowarek.

Wymień bezpiecznik i będzie ok. a żarówki to swoją drogą.

Edytowane przez CICHY525
ec2Wze6.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie pamiętam.

Otwórz tą skrzyneczkę pod maską i przejrzyj to na pewno trafisz na spalony.

Na pokrywce jest opis bezpieczników który od czego, tyle że po niemiecku :mrgreen:

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
W PAnelu nawiewu jest jedna żaróweczka też w oprawce 1.2W a żeby się do niej dostać wystarczy wyciągnąć pokretła i zobaczysz dwie śrubki. Tylko je odkręcasz i masz dostęp do oprawki z żarówką:)
Opublikowano
Pomyślałem że to dobre miejsce na moje pytanie: Lusterka podgrzewają się od momenty przekręcenia kluczyka bez względy czy przycisk podgrzewania jest włączony czy wyłączony ale tylna szyba grzeje tylko po włączeniu przyciska. Może to przekaźnik może przełącznik? Pomóżcie
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W czym Ci pomóc?

Ludzie poczytajcie trochę instrukcję obsługi.To nie prom kosmiczny.

ec2Wze6.jpg
  • 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Popielniczka ma żarówkę 1,2W ale jest wlutowana w całą oprawkę.Teoretycznie nie da się jej wymienić, a praktycznie jak ktoś umie to zrobi :wink:

Włącznik świateł też jest podświetlany żarówką 1,2W I wymienia się ja bez problemu, tylko trzeba wyjąć włącznik świateł i go rozebrać.Czasami trzeba tam pogmerać bo żarówka mogła się wtopić w środku i może być mały problem z jej wyjęciem. Ta żaróweczka świeci cały czas od razu po przekręceniu kluczyka w stacyjce.

Panel nawiewu to nie wiem nie rozbierałem.

PS.Zapalniczka też jest podświetlana 1,2W.

Napewno nie. W Coupe mam normalnie wyciągane jak w postojowych (tylko mniejsze) :duh:

Panel nawiewu to wyciągasz pokrętła i masz tam śrubki. odkręcasz front panelu i masz żarówki na wierzchu :wink:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja też mam Coupe, ale to tak na marginesie.

W postojówkach są W5W, a w popielniczce, włączniku świateł, zapalniczce są W1,2W.

Teraz to i ja mam wymienne :wink: Fabrycznie są wlutowane w oprawkę którą wkłada się w otwór popielniczki.

ec2Wze6.jpg