Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Co do tego czy bać się BMW na pierwszy samochód, to moim zdaniem nie ma czego. Moim pierwszym samochodem też było prawie dwustu konne BMW i jakoś żyję, mam wszystkie nogi i nic sobie nie zrobiłem. Ten samochód jest bezpieczny i na pewno nie ma czego się bać, jeśli choć trochę się myśli, bo moc to przede wszystkim bezpieczeństwo. A Twoi znajomi, którzy Ci odradzają to po prostu nie mają pojęcia co mówią, bo jeżdżą jakimś daewoo, a jedyne z czym kojarzą markę to model e36, który najczęściej użytkował jeden ze znajomych, znajomego od strony znajomego. Co prawda e30, e36 czy ogólnie auta z mniej zaawansowanym systemem kontroli trakcji (mówię tu o asc) są trudniejsze do opanowania. Ja podam Ci na przykładzie swojego aktualnego samochodu, czyli e39, który ma już ten nowszy system dsc - jeśli nawierzchnia jest sucha, to nawet jak wciśniesz gaz do podłogi na zakręcie to po prostu nie da się postawić tego typowo bokiem - wiadomo dupę zarzucisz, ale to trwa dosłownie sekundę i tył samochodu minimalnie się wychyla. Na mokrej nawierzchni i na śniegu też nie raz potrafi uratować sytuację, także tego na Twoim miejscu bym się nie obawiał. Co do tego czy znajdziesz e60 z początków produkcji to moim zdaniem jest to możliwe, szukać i oglądać zawsze możesz, majątku to nie kosztuje, a zorientujesz się jak to wygląda rzeczywiście. Jednak może lepszym rozwiązaniem jest kupno e39 z 2002/2003 roku, zostanie Ci sporo kaski, którą możesz sobie odłożyć na przyszłość i ewentualnie za jakiś czas gdy będziesz miał więcej pieniędzy kupić sobie jakieś młodsze e60. Wiadomo, że to Twoja decyzja i zrobisz tak jak Ty uważasz, my jedynie możemy Ci podpowiedzieć w mniejszym lub większym stopniu. Jedyne co mogę Ci zapewnić to, to że nie ma powodu by bać się BMW.
Opublikowano
Kolega o owocowym nicku "fruit", wydawać by się mogło, że radzi najlepiej. Czekałem na tak zachęcającą odpowiedź. A co do funduszy na auto, zamierzam dołożyć do 40-45tys. złotych i kupić sobie fajny egzemplarz.
Opublikowano

Kolega fruit dobrze Ci radzi :wink: z budżetem 35 tys. zł. kupiłbym w de zdrową, zadbaną e39 530i, opłacił, zarejestrował, zrobił jej duży przegląd, ewentualne bolączki doprowadził do perfekcji, założył porządną instalację lpg i cieszył się nią dużo bardziej, niż nafaszerowaną elektroniką e60 z kg. szpachli itp.

Wiem z doświadczenia swojego kolegi, że kupując nawet zadbaną e60 w benzynie trzeba mieć 10 tys. zł. odłożone na ewentualne wydatki :mad2: