Skocz do zawartości

Bus - porada.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witojcie,

z racji tego, że nasza ulubiona marka nie produkuję busów potrzebowałbym porady. Budżet około 10 tysięcy, maksymalnie 3 miejsca. Ma być trwały i w miarę tani w ekploatacji. Poradzicie coś? :) Zastanawiałem się nad Vito.

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

Opublikowano
W tym budżecie to polecałbym sprawdzoną T4. Miałem taki dylemat kiedyś i też myślałem o Vito. Niestety blachy w Mercedesie to jest jakaś kpina. Części eksploatacyjne chyba na podobnym poziomie. Są jeszcze takie wynalazki jak Hyunai H1 i KIA Preggio. Kią strach przekroczyć 80 km/h, z kolei H1 sporo było z uszkodzonym silnikiem na allegro co mnie trochę przeraziło.
Opublikowano
-

Edytowane przez PPGG

Opublikowano
też mi się wydaje, że jak w bus do tej kasy to najlepszy t4. Mieliśmy w rodzinie jednego i mimo, że łatwo nie miał to dawał radę - teraz jest drugi i też daje radę prócz tego, że parę rzeczy wymienić trzeba było. Mercedes vito też nie jest głupim pomysłem.
Opublikowano
  • Autor
Wiesz, zastanawiam się nad tematem mocno, T4 był brany pod uwagę, ale za niego chcą w opór "bo VW, bo się nie psuje". A nie chcę przepłacać za sam znaczek.

A-Z

536 - 802 - 804

Opublikowano
No właśnie nie płacisz za znaczek tylko za spokój. Dziwne bi jak ja szukałem dwa lata temu to Mercedes był droższy. Jest jeszcze Fiat Ducato i bliźniacze citroen i Peugeot. Opinie osób uzytkujacych te auta są dobre.
Opublikowano
  • Autor
No właśnie użytkowałem Berlingo 1.6 HDi z 2008r, auto genialne. Żadnej "dwumasy", tylko lać i jeździć :D

A-Z

536 - 802 - 804

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Wiesz, zastanawiam się nad tematem mocno, T4 był brany pod uwagę, ale za niego chcą w opór "bo VW, bo się nie psuje". A nie chcę przepłacać za sam znaczek.

Jakbyś pisał o aucie 3 letnim to ok, przepłacasz za sam znaczek bo może nie dostrzeżesz tych detali jakie odróżniają VW od reszty. Ale skoro piszemy o starym aucie za 10 tys. zł, to tylko T4 i nic więcej i to najlepiej ze starym zwykłym 2.4D. Vito pierwszej generacji to porażka, równie "udany" jak pierwsza A-klasa.