Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witojcie,

z racji tego, że nasza ulubiona marka nie produkuję busów potrzebowałbym porady. Budżet około 10 tysięcy, maksymalnie 3 miejsca. Ma być trwały i w miarę tani w ekploatacji. Poradzicie coś? :) Zastanawiałem się nad Vito.

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

Opublikowano
W tym budżecie to polecałbym sprawdzoną T4. Miałem taki dylemat kiedyś i też myślałem o Vito. Niestety blachy w Mercedesie to jest jakaś kpina. Części eksploatacyjne chyba na podobnym poziomie. Są jeszcze takie wynalazki jak Hyunai H1 i KIA Preggio. Kią strach przekroczyć 80 km/h, z kolei H1 sporo było z uszkodzonym silnikiem na allegro co mnie trochę przeraziło.
Opublikowano
też mi się wydaje, że jak w bus do tej kasy to najlepszy t4. Mieliśmy w rodzinie jednego i mimo, że łatwo nie miał to dawał radę - teraz jest drugi i też daje radę prócz tego, że parę rzeczy wymienić trzeba było. Mercedes vito też nie jest głupim pomysłem.
Opublikowano
Wiesz, zastanawiam się nad tematem mocno, T4 był brany pod uwagę, ale za niego chcą w opór "bo VW, bo się nie psuje". A nie chcę przepłacać za sam znaczek.

A-Z

536 - 802 - 804

Opublikowano
No właśnie nie płacisz za znaczek tylko za spokój. Dziwne bi jak ja szukałem dwa lata temu to Mercedes był droższy. Jest jeszcze Fiat Ducato i bliźniacze citroen i Peugeot. Opinie osób uzytkujacych te auta są dobre.
Opublikowano
No właśnie użytkowałem Berlingo 1.6 HDi z 2008r, auto genialne. Żadnej "dwumasy", tylko lać i jeździć :D

A-Z

536 - 802 - 804

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wiesz, zastanawiam się nad tematem mocno, T4 był brany pod uwagę, ale za niego chcą w opór "bo VW, bo się nie psuje". A nie chcę przepłacać za sam znaczek.

Jakbyś pisał o aucie 3 letnim to ok, przepłacasz za sam znaczek bo może nie dostrzeżesz tych detali jakie odróżniają VW od reszty. Ale skoro piszemy o starym aucie za 10 tys. zł, to tylko T4 i nic więcej i to najlepiej ze starym zwykłym 2.4D. Vito pierwszej generacji to porażka, równie "udany" jak pierwsza A-klasa.