Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, wczoraj na trasie okazało się że nie działa tempomat który na pewno był sprawny.

chodzi o to że odpycham manetke w celu załączenia tempomatu, wyskakuje na liczniku wskaźnik ustawionej prędkości ale tempomat nie zalancza się, co innego w drugą stronę, jak pociągnie manetke do siebie to auto hamuje... zwalnia ale nadal nie blokuje się w ustawionej prędkości. .. co to to może być? jakiś miesiąc temu miałem aktualizowane auto, możliwe że coś nie wskoczyło jak nalezy ?

Opublikowano
Sory ze nie w temacie, ale czy info o ustawionej prędkości jest standardowo czy masz to od momentu upgrade'u softu? U mnie nic nie informuje o włączonym tempomacie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

@barabusgt,

Wyświetla się coś na zegarach? Sprawdzałeś bezpieczniki?

@Phonemania,

można dokodować sobie wyświetlanie prędkości załączania tempomatu i nie potrzeba do tego robić upgrade'u softu.

pzdr

yaz

Opublikowano

błędów nie widać, na małym wyświetlaczu normalnie wyświetla się ustawiona prędkość tempomatu i ewentualne zmiany plus minus... nie sprawdzałem bezpieczników

można by powiedzieć że działa w połowie. ... hamuje ale nie przyspiesza z manetki, nie da się załączyć

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wygląda na brak komunikacji.

Możliwe, że ma to związek z aktualizacją, chociaż prawdopodobnie problem powinieneś zauważyć od razu.

Podłącz pod komputer, może jakiś błąd się zapisał i będzie łatwiej diagnozować.

pzdr

yaz

Opublikowano

Ja mam 320d 2006r i po aktualizacji u Dziqska wyswietla mi predkosc po aktywacji temomatu, wczesniej tego nie bylo, taki gratis.

Jak dobrze pamietam to sa roznice miedzy zegarami w r6.

• Zarejestrowani
Opublikowano
Ma tempomat aktualozacja raczej nie wplynela aczkolwiek objaw faktycznie ciekawy - z reguly jest tak ze albo dziala albo nie bez wybiorczego trybu. Zacznij od psikniecoem powietrzem sprezonym w wejscie manetki w pajaka moze jakoegos paprocha albo srodel czyszczacy zalapal. W razie gdyby nic nie dalo podjedz do serwisu gdzie bylismy ostatnio to gostek sprawdzi bledy ewentualnie ja szykuje powoli kolejne grupowe w wlkp i tam sie spotkamy to zerkne co i jak :norty:

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano
tak wyszło ze wcześniej nie było okazji użycia tempomatu, a ostatnio to go używałem jak na wakacje latem jechałem :D także nie twierdzę że to wina aktualizacji, w kazdym razie nie działa jak nalezy, nie jest to pilna sprawa, poczekam na grupowe kodowanie w Pzn :P