Skocz do zawartości

m20b20 problem z plynem po wymianie korka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam problem z poziomem płynu chlodzacego w zbiorniczku wyrównawczym, na starym korku od zbiorniczka płyn trzymał mniej wiecej swoj stan (połowa) , ukl chlodzenia zostal odpowietrzony , zmienilem korek na nowy profilaktycznie bo tamten mial swoje lata i, przejechalem troche km, samochod ostygl, i sprawdzam plyn na zimnym, a tam jest go wyraznie wiecej :( a przeciez go niedolewalem, spuscilem troche plynu, nastepnego dnia po trasie gdy samochod wstepnie ostygl (godzina od zgaszenia silnika) odkrecam korek i plyn momentalnie sie podniusl i slychac bylo bulgotanie, zakrecilem korek i myslalem ze plyn opadnie, nastepnego dnia patrze a plyn opadl tylko troche, zapalam auto , jade , po trasie gasze , patrze na zbiorniczek a tam plyn jest juz prawie przy korku, dlaczego plyn po odkreceniu korka na LETNIM silniku podniusł mi sie i niechce opasc? dodam ze nowy korek jest o takich samych parametrach tzn jest napisane na nim 140 tak samo jak na starym wiec powinien puszczac cisnienie tak samo, co mam robic, niechce aby plyn mi sie wylal albo co gorsza uklad reozszczelnil przez nadmiar plynu/cisnienia , co mam robic?

pozdrawiam, Korneliusz

Opublikowano
a zakrec ten stary korek na prube i zobacz co bedzie,jak bedzie tak samo to znaczyc moze ze masz jeszcze banke powietrza w ukladzie :idea:
Opublikowano

dokładnie jak wyżej, wychodzi na to, że niedobrze odpowietrzyłeś układ. Jak na starym korku będzie działo się tak samo to masz odpowiedź.

W BMW na odpowietrzanie ja zawsze poświęcam ok.30 min dla jednych długo dla innych krótko ale tyle wystarcza żeby zrobić to dobrze. Instrukcje masz na forum więc problemu być nie powinno

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!