Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, od dłuższego czasu posiadam silnik s50b30 razem ze skrzynią i komputerem. Co z nim zrobić? Pierwsza myśl: tylko do e30 włożyć :mrgreen: i tak tez robimy (e30 sedan 1990r 1.6) i powoli kompletujemy części niezbędne do swapa jak np. zawieszenie od compakta e36 itp. nie martwię sie kwestią mechaniczną tylko elektryczną. Do silnika jak pisałem wyżej posiadam jedynie komputer i zastanawiam się co będę potrzebować z karoserii e36 a co mi wystarczy z e30 np. gdzie podpiąć lambdy z wydechu e36, stacyjka, wskaźniki, itp itd. Jakie sygnały potrzebuje s50 aby dał się uruchomić. Temat problemu elektrycznego przy swapie jest dość chudy nawet na innych forach. Proszę o odpowiedź.

ps.

Postaram się wrzucic foty jak wyglada e30 silnik itp. będę selektywnie wrzucać foty ze swapa.

Pozdrawiam

Edytowane przez Marcin330D
330d,yzfr6,yz250, INPA-Darmo sprawdzę/pomogę
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

SIlnik KOMPLETNY, wiązka, komputery, najlepiej też sprzęgło i skrzynię.

Do tego miska z m50, trzeba przerobi trochę smok i pobawic siez pompą oleju.

Elektryka będzie banałem jeśli wyjmiesz z e36 silnik tak jak napisałem, bo bez wiązki to mozesz robic SWAPA rok i moze odpalisz, silniki zawsze z wiązką się wyciąga.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
później wrzucę schemat podłączenia elektrycznego przy swapie. U mnie odchodzi problem Immobilajzera ponieważ silnik pochodzi z przed 1995r czyli pierwszego wypustu i jest bez immo.
330d,yzfr6,yz250, INPA-Darmo sprawdzę/pomogę