Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zostawiłam auto na lpg i od tej pory nie chce odpalić. Podejrzenie pada na elektrozawór przy rozruszniku. Ponoć można go wyczyścić bo zrobiła się mieszanka gazu i benzyny. Problem polega na tym, że nie mam pojęcia, gdzie on jest. Bardzo poproszę o zdjęcie, w którym miejscu on się znajduje.

Dziękuję z góry.

Opublikowano
Jak podejrzewasz gaz to zakręć zawór na butli . Ale moim zdaniem może to być inna przyczyna , bo jakby gaz dostawał się do kolektora ssącego to auto by zapaliło 5-10s .
Opublikowano

W sumie jak by wszystkie świece mokre były to by nie odpalił, ale jak np. jedna dwie to odpalił by i by "dziwnie zacinał"

Moja rada, jak już dowiesz się, że to pompka to nie oszczędzaj na tym i najlepiej kupić nową markową.

Opublikowano

Jeszcze jest kilka możliwości.

Najprościej będzie podłączyć pod kompa. Mógł na przykład walnąć czujnik wału korbowego.

Wtedy też potrafi nie odpalać. W zależności od tego jak mocno jest walnięty.

Opublikowano

Witam!

Na Twoim miejscu najpierw sprawdził bezpieczniki i przekaznik pompy, nastepnie wyjął bym pompe i sprawdził ją na sztywno. Jeśli wszystko działa sprawdz czy pompa pompuje odpowiednią ilość paliwa również na sztywno pod aku.

Najbardziej prawdopodne jest uszkodzenie czujnika położenia wału korbowego (Mój też niemogl odpalić, wymiana czujnika pomogla)