Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak ma ponad 150KKM to bym Ci radzil zmienic trzeba skrzynie biegow wyciagac bo rozrzad jest z tylu .Lancuch jak sie konczy robi taki specyficzny chalas na ucho mozna poznac ze jest wyciagniety
  • 4 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

KONKRETNE PYTANIE:

BMW 730d F01: spalanie na autostradzie przy prędkościach 120-140 km/h -> czy ktoś jest mi w stanie podać zbliżone do rzeczywistości wartości ?

Prędkość NIE WIĘKSZA niż 140.

Kiss French. Wear Italian. Drive German.
Opublikowano
Matko.......każdy boi się coś napisać.Bo co będzie jak spali litr więcej.....MASAKRA żeby takie pytania zadawać w dziale F01 polecam opla corse.....mało pali i nie trzeba pytać ile pali ........DRAMAT po prostu DRAMAT kto te auta kupuje,,,,,,
Opublikowano

Ale w czym problem ?

Zadałem pytanie dotyczące konkretnego samochodu i modelu. Oczekuje odpowiedzi a nie dywagacji czy kupić Corsę czy megane.

730d to akurat z założenia samochód ekonomiczny. Nie dość ze najsłabszy to jeszcze w dieslu.

Jakbym zapytał o 760Li to mógłbyś wrzucić taka odpowiedz.....

Opublikowano
KONKRETNE PYTANIE:

BMW 730d F01: spalanie na autostradzie przy prędkościach 120-140 km/h -> czy ktoś jest mi w stanie podać zbliżone do rzeczywistości wartości ?

Prędkość NIE WIĘKSZA niż 140.

przyjacielu, moj pacjent 730d lci tj 8b automat przy 120kmh na autostradzie spalanie nie przekracza 6 litrow :P przy 130 jest ok 6,3 przy 140 jest ok 6.6 . od 150-160 ok. 7L w zaleznosci od natezenia ruchu... przy 170-180 ok 8L . nie jest zle jak na taka swinie

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam.

Dziękuję za kompleksową odpowiedź i przepraszam za tak późne odpisywanie na post.

Sprawdziłem osobiście: faktycznie między 6 a 7L/100km wynosi spalanie.