Skocz do zawartości

Swap z M52B20 na M54B30, problem ze zmianą skrzyni

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, dzisiaj kupiłem kompletny silnik z komputerem M54B30 bez skrzyni sprzęgła dwumasy ponieważ, był to automat z e46 z 2003r. Ja chcę wsadzić do niej swoją skrzynię od 2,0 razem ze sprzęgłem, dwumasą i dociskiem, bo ponoć pasuje, wiem, że docisk będzie słaby lecz jak coś to kupię od 3.0. Problem jest w tym, że skrzynia automatyczna ma osobny komputer, a manual nie ma, co zrobić ? Przerabiać w jakiś sposób wiązkę ? Jak wygląda taki swap, od czego zacząć ? Auto to E36 coupe 95r, orginalne moje 2.0 ma ews.
Opublikowano
Cześć, też kiedyś mi się marzyła taka zmiana z tego co pamiętam polegało to na namierzeniu Kostki idącej od automatu do wybieraka, gdzieś jest plus w jednym kablu i trzeba go mostkować pojedynczo z sąsiadującymi kablami i obserwować kiedy na zegarach pojawi się P lub N, gdy się tak stanie po prostu zostawić tak zwaną Zworkę, umożliwi to w tedy oszukanie komputera i odpalenie wozu, jeszcze zostaną Ci do dopracowania światła wstecznego, DODAM tylko, że czytałem to na przykładzie Silnika M60 V8 E34, i ten silnik podobno hula na kompie z automatu nie wiem jak jest przy M54. Pozdrawiam i udanej zabawy.