Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Od niedawna jestem posiadaczem BMW e36 316i .Auto bardzo zadbane warte inwestycji. Chciał bym się dowiedzieć jakie elemęty nadwozia oraz wnętrza muszę wymienić i jakie to koszty oraz gdzie znajdę części w okolicach wielkopolska, dolny śląsk a konkretnie Rawicz. Z góry dziękuje za odpowiedź.
Opublikowano

Moim zdaniem lepiej było by zostawić seryjne e36 których zresztą jest coraz mniej, jak to kiedyś ktoś określił ,,Tylko w Polsce jest więcej mpakietów niż wyprodukowano". A co do samego pakietu, będzie ci potrzebne przede wszystkim: całe body mam tu na myśli, tylny zderzak, progi, przedni zderzak. Do tego dochodzą listwy boczne (szersze) i tylne lampy. Jeżeli chcesz cały pakiet to jeszcze felgi ci się przydadzą mianowicie takie: http://img43.imageshack.us/img43/7076/showpicphp.jpg I to tyle "chyba" jeżeli chodzi o zmiany zewnętrzne. Jeżeli zaś chodzi o środek to standardowo: Podsufitka, boczki w drzwiach, dywaniki, listwy w drzwiach, zegary, gałka zmiany biegów, fotele. Jeżeli czegoś nie podałem niech ktoś dopisze.

Środek wygląda tak: http://bmw.iamgary.com/wp-content/uploads/2013/12/BMW-M3-E36-guia-de-compra-001.jpg

A z zewnątrz to chyba każdy wie jak wygląda Mka :) A i zapomniał bym, co do kosztów. Za same body czyli to co wyżej^ zapłacisz około 1000 zł, a za elementy wnętrza no to najgorsze co będzie to fotele z emblematami Mki (skóra droga), a co do reszty to granica +/- 100 zł za np zegary.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ale kolega chce założyć Mpakiet, a nie zrobić totalną M.

Z zewnątrz to: zderzaki przód i tył i nakładki progowe (2000-2500), listwy szerokie M(300),felgi M (różne wzory,1000-2000),niższe i twardsze sprężyny zawieszenia(nie wiem jaka cena).

To tyle na zewnątrz.

W środku to: kierownica m(jest kilka wzorów Mkowych i ceny różne 200-800), czarna podsufitka (?),siedzenia Spotsitze (kpl. 1000-1500 dużo zależy od stanu),gałka zmiany biegów M(nowa 270).

Na tym kończy się M pakiet.

Moim zdaniem nieopłacalne i to jeszcze pakowanie tego w auto z silnikiem 1,6.

Podsufitka, boczki w drzwiach, dywaniki, listwy w drzwiach, zegary, gałka zmiany biegów, fotele.................najgorsze co będzie to fotele z emblematami Mki (skóra droga), a co do reszty to granica +/- 100 zł za np zegary.

Boczki w drzwiach raczej są pod kolor tapicerki i nie związane jest to wcale z tym czy auto ma M pakiet czy nie ma.Tak samo dywaniki.

Natomiast Vadery były tylko w M3 i to też nie w każdej,standardem wyposażenia wnętrza były Sporty.Zegary inne miała tylko i wyłącznie M3.

ec2Wze6.jpg