Skocz do zawartości

prawe lusterko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam ,mam pytanie odnośnie prawego lusterka które jakiś bałwan mi urwał ,lustrko po liftowe składane góra dół m pakiet jest w całosci ale wisi na kablach złamał sie taki trzpień chyba aluminiowy,czy sam trzpień można wymienić? czy trzeba całe lusterko wymienić? dzięki za podpowiedzi,pozdrawiam
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
lustrko po liftowe

Lusterka nie były elementem liftingu, w związku z tym, nie ma lusterek przed i po liftowych.

Opublikowano
lustrko po liftowe

Lusterka nie były elementem liftingu, w związku z tym, nie ma lusterek przed i po liftowych.

oczywiście że są poliftowe

Opublikowano
  • Autor
moje są takie jajowate i składają sie do góry, i nie wiem czy ten trzpień jest wymienialny?
Opublikowano

musisz rozebrać i zobaczyć

robiłem synowi w preludzie podgrzewanie to trzpień był wprasowany na stałe w aluminiowe mocowanie

ale on był stalowy więc dało ny się pospawać

miałem też to co Ty w e39

jakiś mądrala kopnoł w lusterko i je urwał

ale zawias był cały tylko urwały się mocowania obudowy więc przykleiłem wszystko w kupa poxipolem czyli żywicą epoxydową

Opublikowano
  • Autor
tu jest jakiś dziwny metal ani aluminium ani coś nie wiem co tojest .najgorsze to to ze ukruszył sie kawałek.tzn pekło ma pół ale odkruszył sie kawałek i teraz nie wiem czy podpasuje ten trzpień od innego modelu lusterka
Opublikowano
daj jakieś foty
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Jajowate lustro?

Takie to tylko M5 miało...

Opublikowano
  • Autor
auto jest w pakiecie m pewnie dlatego takie ma
Opublikowano

sorki ale jeśli faktycznie masz identyczne z tymi z aukcji to nie masz co szukać części między oryginalnymi lustrami z e39

pozostanie próba naprawy

Opublikowano

To jest lusterko całkiem jajowate.

Ale są prostokątne kanciaste i prostokątne z zaokrąglonymi mocniej kantami. Takie bardziej opływowe. I to są chyba po lifcie.

Opublikowano
  • Autor
zrobie fotke ale głupie pytanie ,aż mi głupio,jak ja zamiescić
Opublikowano

A na przykład tym programem

http://imgur.com/

Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa

Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dla czego

Na warsztacie łączymy teorię z praktyką: nic nie działa i nikt nie wie dla czego!!!

Cięcie plazmowe oraz usługi tokarskie http://ttcs.pll/

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Te kanciaste to standard, z zaokrąglonymi kantami mają fotochrom i składanie, ale spotykałem oba i w przedliftach i w poliftach.

EDIT:

Te lusterka z podanej wyżej aukcji to jakaś lipna podróba, ori M5 składają się do góry, nie mają tego "trójkąta" co idzie do drzwi składanego z dwóch, i zawsze są el. składane + fotochrom.

Jeśli masz takie jak w aukcji, to szykuj się na kupno nowego, do podróbek jeszcze części nie widziałem.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
lustrko po liftowe

oczywiście że są poliftowe

Ależ oczywiście, że nie ma.

Są w wersji uboższej (mniejsze, bardziej "kanciaste") i w wersji bogatszej (większe, bardziej "opływowe", składane), nie ma to jednak żadnego związku z liftem.

Opublikowano
  • Autor
kolega shadow69 ,masz racje nie mam takich jak na tej aukcji,tsa inne troszkę te moje tak jak napisałeś z fotochromem i ten trójkąt co jest pionowo w drzwiach jest jednolity,na tym składaniu poszło trójkącik i lusterko jest całe urwało sie w miejscu tym ruchomym ,da radę to naprawić?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Jeśli sam go nie rozbierzesz i nie sprawdzisz to wątpię czy ktoś Ci tu pomoże . Lusterko bardzo rzadko spotykane .
Opublikowano
  • Autor
rozebrałem ,poszedł w pół taki płaski uchwyt chyba aluminiowy ,żeliwny dziwny metal ,płaski na 4 torxy, przykrecony do tej czesci co jest w drzwiach ,ten trójkąt ,do tego przykrecona jest obudowa w której mocowany jest silniczek od składania lusterka,ta częsc złamana ma jajowaty kształt ,ciekawe czy podejdzie teraz od innego typu lusterka?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
No to jest oryginalna "emka", nie sądzę że ktoś ci tutaj pomoże, te lusterka są naprawdę rarytasem w innych modelach niż "M".
Opublikowano
poszedł w pół taki płaski uchwyt

z czego by nie był to da się pospawać

zawsze taniej wyjdzie niż kupno nawet rozwalonego lustra

a skąd Ty jesteś ? zawsze obiecuja sobie że nie będę pisał z ludźmi którzy nie mają miejscowości w profilu

Opublikowano
  • Autor
pochodzę z łańcuta,ale mieszkam w grecji w atenach
Opublikowano

pytam bo skąd moga wiedzieć czy nie jesteśmy sąsiadami ?

brat ma MIGi TIGi i inne cuda to pewnie by pospawał

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Takie bardziej opływowe. I to są chyba po lifcie.

Przed liftem też były takie lusterka.

Sprawdźcie sobie nr części na realoem lub bmwfans i nie piszcie bzdur o lusterkach przed i po-liftowych.