Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!!

Zamierzam dokonac niemozliwego 8) , czyli zamiany zegarka analogowego na najwiekszy OBC ( udokumentuje to fotkami ), narazie jestem na etapie posiadania samego kompa z jakas instalacja- jakas poniewaz nie jestem pewien na 100% ze to wlasciwa tj. wiazka 50cm odchodzaca z OBC ( dwie wtyczki z poucinanymi kablami) oraz schemat z allegro, ktory faktycznie jest pomocny.

Jednak poszperalem w necie i znalazlem pare niezgodnosci w opisie pewnych polaczen, ale o tym bede pisal puzniej i chcialbym je rozwiac przed przystapieniem do montazu. Na poczatek pare prostych pytan :-) :

-gdzie ma byc oryginalnie zamontowany czujnik temp. zewnetrznej. oraz gdzie podlaczona jest jego masa?

-jak wyglada polaczenie kompa z zegarami, chodzi mi czy sa tam jakies wtyczki i jak wygladaja?

- czy do CHECK CONTROL jest potrzebny jakis dodatkowy moduł,a jak tak to jaki?

Na razie to tyle moich pytan. prosze o dokladne informacje, jakies fotki o ile to mozliwe, bo chcę sporzadzić dokladny i wiarygodny opis, z ktorym sie podzielę po zainstalowaniu i sprawdzeniu kompa, czyli jak dobrze pujdzie to za miesiac :-( gdyz cierpie na chroniczny brak czasu

pozdrawiam

TYM razem Moja kobieta skrzywdzila moje autko na MAXA- urwała przod na Grand Cheerokim.... :-( Na pocieszenie M3:-)))
Opublikowano

Czujnik jest w lewym wlocie powietrza chłodzącym tarcze hamulcowe.

Daj znać jak się uda.

http://www.dami.pl/~wiktorc/BMW/tuning.jpg
Opublikowano
Czujnik jest w lewym wlocie powietrza chłodzącym tarcze hamulcowe.

Daj znać jak się uda.

Kolega zmienia z zegareczka na komputer, wiec czujnika temperatury nie ma , trzeba bedzie go wyprowadzic !

POWODZENIA batman333 !! Ja ostatnio zmienialem z komputerka sredniego na najwiekszy mozliwy, na szczescie funkcje check juz mialem wyprowadzona. Twojego zadania to bym juz sie nie podjal :doh:

Opublikowano
Część przewodów będziesz mógł podłączyć do złączek \magistrali\ elektrycznych znajdującej się po lewej stronie pod konsolą \bo nie istnieją gotowe wtyczki pod które można by się podpiąć \ a część przewodów podepniesz w skrzynce bezpieczników , i jeszcze parę weżmiesz z dwóch okrągłych dużych wtyczek znajdujących się przy skrzynce bezpieczników.Do termometru będziesz musiał pociągnąć .Wydaje mi się ,że jest jeszcse potrzebny jakiś sterownik odpowiedzialny za odcinanie zapłonu. Powodzenia bo to dużo roboty :cool2:

Syrena z sercem od rekina!

http://img264.imageshack.us/img264/227/resize1yf.jpg

Duże Zdjęcie

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam po dlugiej przerwie :D

Pozdlaczylem 18 przyciskowego kompa w miejsce zegarka i wszystko dziala ok :mrgreen:

W najblizszy weekend zabieram sie za montaz modulu check controla :lol:

schemat do podlaczenia OBC znajdziecie tutaj

http://www.pelicanparts.com/bmw/techarticles/E36-OBD_Convert/E36-OBD_Convert.htm

Pozdrawiam

TYM razem Moja kobieta skrzywdzila moje autko na MAXA- urwała przod na Grand Cheerokim.... :-( Na pocieszenie M3:-)))
Opublikowano

Witam po dlugiej przerwie :D

Pozdlaczylem 18 przyciskowego kompa w miejsce zegarka i wszystko dziala ok :mrgreen:

W najblizszy weekend zabieram sie za montaz modulu check controla :lol:

schemat do podlaczenia OBC znajdziecie tutaj

http://www.pelicanparts.com/bmw/techarticles/E36-OBD_Convert/E36-OBD_Convert.htm

Pozdrawiam

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Czy aby odpalic komputer tzn aby zapalil sie wyswietlacz potrzebne sa 2 wtyczki czy wystarczy jedna. Mam zegarek z termometrem (zreszta sam przerobilem z samego zegarka) i podlaczylem czarna wtyczke do pelnego kompa i trup :( teraz pytanie czy to wina braku bialej czy komp skopany

Pozdrawiam