Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam :) mam pytanie. Czy wycinka kata może wpłynąć źle np na sonde lambda.. Mianowicie czy nie będzie się grzała i czy nie będzie wyrzucało błędów z powodu jego wycięcia. Ja mam np dwie sondy jedna przed katem drugą za. Proszę o rady :) Pozdrawiam :)
Opublikowano
Miałem takie przeczucie... Gdyby była jedna sonda przed katalizatorem myślę, że nie było by problemu ale mam też za katalizatorem i gdyby go nie było napewno by się grzała i tak jak mówicie wyrzucało by mi błąd.. Dzięki za pomoc w tym temacie :) A miał może ktoś z was przypadek, że np. po wciśnięciu sprzęgła gdy dojeżdżacie do skrzyżowania obroty spadają do 500 obr i zachowuje się tak jak by chciał zgasnąć ale po chwili gdy dodam gazu wraca do normy..? Nie faluje mi na obrotach podczas postoju ale trochę to wkurzające... ; / Myślę, że to będzie krokowiec który może się zacinać... Na komputerze nie pokazywało mi tego błędu... Tylko błąd sondy ale dzisiaj wstawiłem nową Boscha i jest Okej co do sondy ale ten spadek obrotów cały czas się zdarza..