Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam posiadam bmw e36 compact mam następujący problem,nie świeci się lampka w bagażniku napięcie normalnie jest a żarówka nie świeci .Proszę was o pomoc .Dodam że Zarówka była wymieniana
Opublikowano
A sprawdziłeś może bezpiecznik albo przekaźnik oświetlenia w bagażniku?

jeżeli byłby uszkodzony bezpiecznik albo przekażnik to by nie było napiecia a napięcie normalnie jest

Opublikowano
Skoro NAPIĘCIE JEST to ŻARÓWKA do wymiany nic innego

Wymiana żarówki też nic nie dała sprawdzałem w innym aucie żarówke i świeciła a u mnie niestety nie

Opublikowano
Możliwe że sama lampka nie domaga.gdy włożysz żarówkę to styki nie łączą

to są jakieś specjalne zarówki żeby to działało??

Opublikowano

po pierwsze napięcie sprawdź żarówką ( zwykłą żarówką taką jaka masz w lampie dorób sobie kabelki podepnij i zobacz czy świeci jeśli nie to jeden koniec kabla dołóż do karoserii tylko nie przez farbę musi być na czysty metal)

jeśli dalej nie zaświeci znaczy ze nie masz napięca na koblu

Opublikowano
jezeli sposob koleegi wenek17 to sprobuj obejrzec ten "nypel" ktory znajduje sie na klapie, nie jestem pewien ale on chyba jest odd uziemienia. jak on nie styka to czasem nie swieci. ale to tylko moja sugestia.
Opublikowano
po pierwsze napięcie sprawdź żarówką ( zwykłą żarówką taką jaka masz w lampie dorób sobie kabelki podepnij i zobacz czy świeci jeśli nie to jeden koniec kabla dołóż do karoserii tylko nie przez farbę musi być na czysty metal)

jeśli dalej nie zaświeci znaczy ze nie masz napięca na koblu

Sprwadzałęm lampką i okazało się ze nie mam masy.Jak mam ją podłaczyć zeby po zamknięciu klapy bagażnika lampka zgasła