Skocz do zawartości

3.0 d automat dziwne kichanie przy dodawaniu gazu i nie tylk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

Od jakiegos czasu gdy auto chodzilo na wolnych obrotach z pod maski dochodzil czasami dziwny odglos tak jak by ktos kichal!

A dzisiaj jak wracalem z pracy zauwazylem ze ten sam odglos wydobywa sie jak dodaje mocniej gazu.

Prosze o rade bo w sobote mam zamiar wracac autem do polski i wtedy oddam auto do machera,

do przejechania mam 2000 km nie wiem co robic poradźcie cos?

Opublikowano

dzieki olorob X5 calkiem mozliwe ze masz racje jutro z rana sprawdze,

Moze masz pomysl jak by to szybko i sprawnie o ile to EGR naprawic?

Niewiele mam pojecia w tych sprawach .(moze jakies zdjecie masz lub cos podobnego)

Dzieki za wszystkie rady byle nie takie jak od dowcipnisia driverv8

pozdro!

Opublikowano
sa filmiki na YouTube,moze nie byc od X5 ale od innych BMW a wiele sie nie rozni.
Opublikowano
A jak dawno wymieniałeś filtr paliwa i odmę? Dobrze by też było przed trasą podłączyć się do kompa i sprawdzić czy nie ma jakiegoś błędu. Pozdr!
Opublikowano

Mysle ze to jednak webasto to chyba przy nim wydobywa sie ten dzwiek ,przejechalem 20 km i (kichanie jest coraz czestrze)

Okres przedswiateczny ,jutro mialem wyjezdzac nie wiem co robic jade zaraz poszukac jakiegos warsztatu.

Lipa swiateczna sie szykuje :x

Opublikowano
Webasto wydaje charakterystyczne ciche stukanie pompki, jeśli przy tym wydobywa się też niewielkie dymienie spod progu drzwi, to nie ma powodów do obaw :)
Opublikowano

Niestety nie znalazlem nigdzie zadnego zakladu wolnego gdzie by ktokolwiek chcial chocby spojzec i posluchac.

Co za zabojady nie ludzie ,to sa dopiero lesery :evil: .W tym wypadku jade na gupa do kraju ,moze ktos zna dobry nie drogi warsztat

w podkarpackim lub okolicach, prosze kolegow o namiary.Dzieki simson.Mam nadzieje ze to pompka tylko ze ten dzwiek raz jest czestszy

a a innym razem glosniejszy,i dymu tez na szczescie nie czuc i nie widac,ale dzwiek wydobywa sie w oklolicach webasto.

Opublikowano

Prosze o zamkniecie tematu ,dojechalem szczesliwie.

Zycze wszystkim Zdrowych i Wesolych Swiat.

Opublikowano
No to dobrze, sprawdź mimo wszystko co to może być, myślę że u nas w kraju nie będzie z tym problemu :)