Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Czym grozi jazda na benzynie ołowiowej? Moja Bejca to 525i 24v i wszędzie pisze , że jazda na min. 95 bezołowiowej. Jeżeli zastosuje ołowiową benzynę będzie to skutkować negatywnie? Może na katalizator?Pozdrawiam i prosze o radę.
Opublikowano

A gdzie teraz dostaniesz ołowiową?? A tak pozatym to ołowiowa tzw żółta miała 94 oktany. Na ołowiówce rozwalisz katalizator a sondy zgłupieja. To tyle.

Jeszcze jedno: nie dawno była do dostania benzyna uniweersalna ale juz od ponad roku jej nie ma na stacjach wiec zastanawiam sie czym sie przejmujesz??

Opublikowano
Witam. Dzięki za odp. Pisze ten temat ponieważ mam blisko do granicy UA i 95 tam jest tania, jest to tzw. uniwersalna i się zastanawiam czy jak będe tym zalewał bejce to czy nie narobię bałaganu.Pozdrawiam.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Uniwersalna byłe też u nas. To jest benzyna bezołowiowa z dodatkami. Teoria mówi, że możesz na niej jeździć. Praktyka... pokaże :)
Kai
Opublikowano
Witam.Właśnie zalałem tym wynalazkiem samochód. Jeździ ok jest troszkę słabszy, chociaż przy 192 koniach to nie robi dużej różnicy ;).Pozdrawiam.