Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Proszę was o poradę co może być powodem że nie działa prawidłowo czasowe włączanie wycieraczek przekręcam beczułkę w prawej manetce i nic ani szybciej ani wolniej nie mam automatu acz kolwiek sensor jest ale działa tylko na światła bo mam ustawione dzienne i to działa prawidłowo.Na manetce od wycieraczek nie ma A co oznacza automat ,chyba że się mylę. Edytowane przez aquarel
Opublikowano
sensor jest w szybie tylko nie wiem czy on sie tyczy tylko świateł które mam aktywowane jako dzienne ,czy również wycieraczek, w czasie jazdy to samo
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A co mają światła dzienne do sensora deszczu,chyba,że ja czegoś nie wiem :think:

Może być uszkodzony sensor lub jak pisze niżej kol. krzysiek80r trzeba aktywować sensor.Nieraz winę ponoszą złe wycieraczki.

Opublikowano
Czy sensor to jest jakaś naklejka czy to element zespolony z lusterkiem ,z tego co widzę to przednia szyba była zmieniana na nordglas i pod fioletem na szybie są puste miejsca coś jak powietrze pod naklejką którą ktoś źle nakleił ,chyba że odpowiada za to przekaźnik czasowy ,ale to tyko domysł.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Po prostu pokaż fotkę tego sensora.

Może jest źle zamontowany, wtedy nie ma szans żeby chodził poprawnie.

Opublikowano

nie znam się na tym bo czujnika nie mam ale z tego co wiem to nie ma tam prawa być ani jednej maciupeńkiej banieczki powietrza

a Ty tam masz pół na pół

wierz mi że nawet najlepsze warsztaty nie chcą tego kleić bo tak zwane "żelki" kosztują kilka stów

Opublikowano

to jest właśnie żelek czyli super przeźroczysty silikon

jak się mylę to niech ktoś mnie poprawi

do nabycia w serwisach BMW i tam go kupują nawet najlepsze serwisy szyb