Skocz do zawartości

czasowe włącznie wycieraczek e39

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Proszę was o poradę co może być powodem że nie działa prawidłowo czasowe włączanie wycieraczek przekręcam beczułkę w prawej manetce i nic ani szybciej ani wolniej nie mam automatu acz kolwiek sensor jest ale działa tylko na światła bo mam ustawione dzienne i to działa prawidłowo.Na manetce od wycieraczek nie ma A co oznacza automat ,chyba że się mylę.

Edytowane przez aquarel

Opublikowano
a sprawdzałeś to w czasie jazdy ?
Opublikowano
  • Autor
sensor jest w szybie tylko nie wiem czy on sie tyczy tylko świateł które mam aktywowane jako dzienne ,czy również wycieraczek, w czasie jazdy to samo
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

A co mają światła dzienne do sensora deszczu,chyba,że ja czegoś nie wiem :think:

Może być uszkodzony sensor lub jak pisze niżej kol. krzysiek80r trzeba aktywować sensor.Nieraz winę ponoszą złe wycieraczki.

Opublikowano
  • Autor
Czy sensor to jest jakaś naklejka czy to element zespolony z lusterkiem ,z tego co widzę to przednia szyba była zmieniana na nordglas i pod fioletem na szybie są puste miejsca coś jak powietrze pod naklejką którą ktoś źle nakleił ,chyba że odpowiada za to przekaźnik czasowy ,ale to tyko domysł.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Po prostu pokaż fotkę tego sensora.

Może jest źle zamontowany, wtedy nie ma szans żeby chodził poprawnie.

Opublikowano
  • Autor
http://img801.imageshack.us/img801/6397/w7e3.jpg
Opublikowano

nie znam się na tym bo czujnika nie mam ale z tego co wiem to nie ma tam prawa być ani jednej maciupeńkiej banieczki powietrza

a Ty tam masz pół na pół

wierz mi że nawet najlepsze warsztaty nie chcą tego kleić bo tak zwane "żelki" kosztują kilka stów

Opublikowano
  • Autor
Wiem że nie wygląda to jak trzeba wiec pytanie czy to jest jakaś naklejka na szybie ?
Opublikowano

to jest właśnie żelek czyli super przeźroczysty silikon

jak się mylę to niech ktoś mnie poprawi

do nabycia w serwisach BMW i tam go kupują nawet najlepsze serwisy szyb