Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam posiadam BMW E39 kupiłem wczoraj ją, mam pewien mały problem włączając lewy kierunkowskaz miga bardzo szybko podejrzewam że za sprawą stoi bezpiecznik. Jest ktoś kto mi powie jaki to bezpiecznik jakiego koloru czy coś ten deseń ? :D
Opublikowano
sprawdzałem wszystko gra, kierunkowskazy jak i reszta ledowe, także nie wiem w czym problem. Czasami załącza się normalnie a czasami nie. A druga sprawa jak włączam odparowywanie tylnej szyby to żadnej reakcji. O co chodzi, ktoś wie ? Pozdrawiam :)
Opublikowano
A prawe kierunki działają normalnie czy też szybciej??? Bo jeśli masz ledowe to właśnie one powodują takie cyrki. Zwykła żarówka ma większą moc,większy pobór prądu,natomiast ledy są małej mocy i przekaźnik głupieje. No chyba że masz podłączone przez dodatkowe rezystory i może tam coś nie łączy, skoro piszesz ze raz jest dobrze a raz nie. Co do podgrzewania szyby to na początek sprawdź czy paski(grzałki)nie są pozrywane oraz bezpiecznik nr 20
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
A prawe kierunki działają normalnie czy też szybciej??? Bo jeśli masz ledowe to właśnie one powodują takie cyrki. Zwykła żarówka ma większą moc,większy pobór prądu,natomiast ledy są małej mocy i przekaźnik głupieje. No chyba że masz podłączone przez dodatkowe rezystory i może tam coś nie łączy, skoro piszesz ze raz jest dobrze a raz nie. Co do podgrzewania szyby to na początek sprawdź czy paski(grzałki)nie są pozrywane oraz bezpiecznik nr 20

Dokładnie. Przy użyciu ledów prąd jest mniejszy niż żarówek żarnikowych i to będzie przyczyna tego cyrku.

Do szyby dochodzić powinno napięcie, sprawdź czy dochodzi na łączach czyli na przewodach zasilających szybę

Opublikowano
Tak zrobie, po mierze miernikiem czy jest napięcie i od razu sprawdze bezpieczniki czy nie przypalony jakiś jutro dam znać. Dzięki chłopaki