Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam problemik i niemoge go rozwazac, problem dotyczy diody od oleju ktora znajduje sie na komputerku na podsufitce (Motoroil),ostatnio wyciagalem bezpieczniki wszystkie i sie zapalila i cigle sie swieci pomimo ze olej jest w silniku na odpowiednim poziomie,a dzieje sie tez tak kiedy rozlacze akumulator ,ale popewnym czasie gasla a teraz sie ciagle swieci z gory dziekuje za podpowiedz
Opublikowano
AKURAT TRAFILES W MOMENT INSPEKCJI OIL !! TRZEBA SKASOWAC !! JEST TO NA FORUM USOWANIE INSPEKCJI!!

chyba cos ci sie pomylilo - poczytaj jeszcze forum :)

KRISS 25 dolej oleju do max i na pewno zgnie :). Pozdrawiam

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam mam ten sam problem dolałem juz oleju i czekam czekam i czekam i nie gaśnie jest jeszcze jakis inny sposób na to zeby ja zgasic?? Moze czujnik padł trudno sie go wymienia miał ktos z was z tym do czynienia??

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Ja mam E46 Ci 318i i mam taki sam problem po odpaleniu sinika gasną kontrolki po 20 sekundach zapala mi sie na żółto kontrolka oleju i po 10 sekundach gaśnie. Dzisiaj miałem wymieniany olej i nadal jest tak samo. Mówią mi ,ze to może być wina czujnika i też dowiedziałem sie ,ze z tym można jeździć. Komputer od tego nie zwarjuje.
Nałogowy wygniatacz asfaltu polskiego.
  • 2 lata później...
Opublikowano

Dawno nie było mnie na forum i widzę ze nikt nic konkretnego nie napisał pod tym tematem, wiec możne ja spróbuje ponieważ wpadłem na pomysł jak gasić ta lampkę oleju w e30.

Robię to tak - skołowałem sobie drugi czujnik poziomu oleju. Odłączam ten który jest w misce podłączam ten nowy (nie wkładając go wcześniej do miski olejowej) odwracam go do góry "nogami", następnie przekręcam kluczyk na zapłon (kontrolka już się nie świeci), potem wyłączam zapłon, odłączam ten nowy czujnik i podłączam stary o dziwo kontrolka nie pali się :lol:

Jak kogoś wkurza ta lampeczka to myślę ze jest to najszybszy sposób jej zgaszenia nie musimy czekać dzień dwa czy 10 po dolaniu oleju tylko kilka sekund i problem z głowy.

Jak ktoś by miał z tym problem albo potrzebował takiego czujnika po to żeby sobie zgasić ta djode a mieszka blisko Radomia to mogę pomóc.

Pozdrawiam